PROMET

Na gorenjski avtocesti šest kilometrov dolg zastoj

K.A./STA
21. 8. 2016, 12.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste zastoji so na ljubljanski zahodni obvoznici iz smeri Brda proti Brezovici, na primorski avtocesti je proti Kopru povečan promet. Zastoji so še na cesti Koper-Šmarje-Dragonja.

Slika je arhivska.

Na gorenjski avtocesti med priključkom Jesenice - vzhod in predorom Karavanke proti Avstriji je zastoj dolg približno šest kilometrov. Zaradi kontrole prometa na avstrijski strani občasno zapirajo predor. Voznikom, ki so namenjeni proti Kranjski Gori priporočajo izvoz Jesenice - vzhod, za osebna vozila proti Avstriji pa prelaza Ljubelj, Korensko Sedlo ali prehod Rateče.

Čakalna doba na mejnem prehodu Sečovlje je pri vstopu 30 minut in izstopu 20 minut, na mejnem prehodu Dragonja pri vstopu 30 minut in izstopu 40 minut ter na mejnem prehodu Obrežje pri vstop 15 minut, za avtobuse pa ena ura.

Do 21. ure velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol, na primorskih cestah do 22. ure.

Do 15. ure je zaradi prireditve popolna zapora Ceste 4. Julija v Krškem ter Ljubljanske ceste v Celju.

Na ljubljanski severni obvoznici je zaprt izvoz Industrijska cona Šiška (Litostrojska) in uvoz Ljubljana - Savlje proti Štajerski oziroma Dolenjski, ostali priključki so odprti.

Na gorenjski avtocesti je proti Karavankam zaprt priključek Kranj - vzhod. Obvoz preko Brnika ali priključka Kranj zahod. Od ponedeljka do srede bo med priključkoma Kranj promet potekal samo po enem voznem pasu v smeri Karavank. Pričakujejo zastoje.