Zastoji

Se odpravljate na pot? Preberite, kako je na cestah

J.P./STA
20. 8. 2016, 12.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Na gorenjski avtocesti med priključkom Lesce in predorom Karavanke proti Avstriji tudi danes prihaja do zastojev, saj Avstrijci zaradi nadzora prometa predor občasno zapirajo. Kolona je dolga 10 kilometrov. Voznikom, namenjenim proti Kranjski Gori, priporočajo izvoz Lesce, proti Avstriji pa prelaze Ljubelj, Korensko Sedlo in Rateče.

Dars
Pred predorom Karavanke so tudi danes prometni zastoji (fotografija je arhivska).

Po najnovejših podatkih prometno-informacijskega centra za državne ceste je 10-kilometrski zastoj tudi pri Ljubljani, in sicer od Broda na gorenjski avtocesti mimo Brda do cestninske postaje Log na primorski avtocesti. Občasno zapirajo predor Šentvid.

Daljši zastoji so na podravski avtocesti med Zlatoličjem in razcepom Draženci - zastoj je dolg okoli en kilometer - ter naprej na cesti Draženci-Podlehnik-mejni prehod Gruškovje.

Na nekaterih mejnih prehodih so čakalne dobe. Na mejnem prehodu Gruškovje je treba za izstop iz države čakati 15 minut, na Dragonji za vstop 45 minut in za izstop eno uro, na mejnem prehodu Sečovlje je čakalna doba za vstop 45 minut in izstop 30 minut, na mejnem prehodu Starod se za vstop v državo čaka 40, za izstop pa 20 minut.

Promet je gost tudi od Vrhnike proti Logatcu, kjer promet upočasnjuje še okvarjeno vozilo na počasnem pasu.

Zastoji so tudi na cestah Koper-Šmarje-Dragonja, Šmarje-Koper, Izola-Portorož, Lesce-Bled in Žirovnica-Jesenice.