Prometna gneča

Na gorenjski avtocesti večkilometrski zastoj zaradi del na cesti

E.R.
7. 8. 2016, 12.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Zaradi del je na gorenjski avtocesti med Naklim in Kranjem trenutno šestkilometrski zastoj proti Ljubljani.

Profimedia
Zastoj na Gorenjki zaradi dela na cesti.

Promet namreč med priključkoma Kranj-zahod in Kranj-vzhod proti Ljubljani poteka po odstavnem pasu, pripravljalna dela, ki tam potekajo, pa naj bi bila končana danes, so STA pojasnili na prometno-informacijskem centru za državne ceste.

Ali se bo zastoj na tem odseku gorenjske avtoceste še podaljševal, na prometno-informacijskem centru ne morejo napovedati, so pa dodali, da trenutno na avstrijski strani karavanškega predora ni več zastojev za pot proti Sloveniji.

Je pa pred predorom Karavanke proti Avstriji zastoj trenutno dolg 2,5 kilometra. Voznikom, ki so namenjeni proti Kranjski Gori, na prometno-informacijskem centru priporočajo izvoz Jesenice-vzhod.

Zastoj je trenutno na gorenjski avtocesti tudi pred izvozom Lesce in naprej po regionalni cesti do Bleda.

Zastoji so tudi na cestah proti mejnima prehodoma Gruškovje in Dragonja. Čakalne dobe za osebna vozila pa so trenutno na mejnih prehodih Dragonja in Sečovlje, kjer je tako za vstop v Slovenijo kot tudi za izstop iz države treba čakati 20 minut. Zastoji so tudi v Istri na hrvaški strani proti Sloveniji.

Na prometno-informacijskem centru za državne ceste sicer za ves današnji dan napovedujejo gost promet z zastoji predvsem na cestah do mejnih prehodov, še posebej v popoldanskem času in zvečer pa pričakujejo večjo gostoto prometa proti notranjosti države.