Ceste

Nesreča na Dolenjskem hromi promet

E.R.
7. 8. 2016, 09.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Zaradi prometne nesreče je zaprta glavna cesta Novo mesto - Metlika pri odcepu za Dolž. Zaradi močne burje je na Hrvaškem zaprta avtocesta med Svetim Rokom in Posedarjami v obe smeri.

Arhiv Svet24
Ta vikend na cesto z veliko mero potrpežljivosti.

Gost promet z zastoji je na cesti Podlehnik - Gruškovje. Krajši zastoj je na gorenjski avtocesti pred priključkom Kranj zahod proti Ljubljani.

Čakalna doba na mejnem prehodu Obrežje za avtobuse:

- vstop v Slovenijo 2 uri;
- izstop iz Slovenije 30 minut.

Hrvati zaprli avtocesto

 Hrvati so zaprli avtocesto Zagreb – Split, na odseku med predorom Sveti Rok in Posedarjami v obe smeri. Vzrok za zaporo je močna burja, ki piha na omenjenem območju. V smeri Splita je pred Svetim Rokom kolona dolga približno 8 kilometrov.

Zaradi močne burje ne vozijo trajekti na realcijah Prizna-Žigljen in Stinica-Mišnjak. Prav tako ne obratuje katamaranska linija Novalja-Rab-Reka.

Obremenjeni mejni prehodi

Zastoji so danes pričakovani pred mejnim predorom Karavanke proti Avstriji, prav tako v obe smeri na mejnih prehodih v Istri ter na na mejnem prehodu Gruškovje.

Bernarda Kržičnik iz prometno-informacijskega centra za državne ceste voznikom priporoča, da izberejo manjše prehode, kot so Sočerga, Dobovec in Logatec.