Po požaru v predoru

Štajerska avtocesta med Vranskim in Trojanami spet odprta

M.K./STA
12. 5. 2016, 07.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Štajerska avtocesta je med priključkoma Vransko in Trojane proti Ljubljani ponovno odprta. V predoru Jasovnik medtem zaradi odstranjevanja posledic požara ostaja zaprt vozni pas proti Ljubljani.

Dars
Fotografija je arhivska.

Nastaja zastoj, za osebna vozila priporočajo obvoz po regionalni cesti Vransko-Trojane.

V predoru Jasovnik je v sredo zgodaj zjutraj zgorelo slovensko tovorno vozilo, zaradi posledic nesreče pa je Dars zaprl avtocestni odsek med Vranskim in Trojanami, zaradi česar so nastali dolgi zastoji tako na avtocesti kot na vzporedni lokalni cesti.

Dars je po analizi dogodka in ogledu na terenu začel z deli in v sredo popoldne ocenil, da bi lahko danes čez dan odprli prehitevalni pas avtoceste v smeri proti Ljubljani, a pod pogojem, da bo poskrbljeno za osnovno prometno varnost. To so očitno uspeli doseči, tako da je prehitevalni pas zdaj spet prevozen.

Zaradi prometne nesreče je na primorski avtocesti zaprt prehitevalni pas med Uncem in Postojno, pred počivališčem Ravbarkomanda, proti Kopru. Na hitri cesti skozi Maribor pa je prav tako zaradi prometne nesreče zaprt vozni pas med priključkom Pesnica in krožiščem Pesnica proti Mariboru.

Promet je povečan na mestnih vpadnicah in obvoznicah zaradi jutranje konice.