Promet

Na dolenjski avtocesti zgoščen promet

STA/N.J.
25. 2. 2014, 11.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zgoščen promet na dolenjski avtocesti med priključkoma Grosuplje in Višnja Gora v smeri Novega mesta.

V predoru Karavanke je zaradi del promet urejen izmenično enosmerno. Popolne zapore v nočnem času bodo med 23. uro in 4.30 zjutraj naslednjega dne.

Cesta Spodnje Jezersko - Preddvor bo do začetka marca vsak dan med 8. in 13. uro zaprta zaradi čiščenja brežin po ujmi. V primeru slabega vremena dela odpadejo.

Delovne zapore:
- do 15. ure bo polovična zapora z občasnimi 15 minutnimi popolnimi zaporami na cesti Tržič - Ljubelj v Tržiču med obema predoroma;
- do 16. ure bo oviran promet z občasnimi 20 minutnimi popolnimi zaporami na cesti Podrošt - Češnjica;
- zaradi del je v Pivki na Snežniški cesti zaprta cesta Pivka - Ilirska Bistrica čez Knežak; obvoz za osebna vozila je po lokalnih cestah, za tovorna vozila pa po glavni cesti Pivka - Ribnica - Ilirska Bistrica.
- na cesti Vrhnika - Borovnica pri Bistri bo predvidoma do petka oviran promet; občasno bodo popolne zapore.

Zaradi poplavljenih cestišč so zaprte ceste: Rakov Škocjan - Podskrajnik, Unec - Planina in Planina - Laze. Zaprte so tudi nekatere ceste na poplavnih območjih.

Ob avtocestah popravljajo poškodovane varovalne ograje. Občasno bo zato oviran promet na odstavnih pasovih. Še vedno pa je povečana nevarnost živali na cesti.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si