Promet

Nejasne okoliščine hude prometne nesreče na Vrtojbenski obvoznici

M.J.
7. 1. 2014, 16.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Zadnji dan lanskega leta oz. 31. decembra 2013 ob 16.55 uri, se je na Vrtojbenski obvoznici v neposredni bližini križišča za naselje Vrtojba zgodila prometna nesreča III. kategorije in v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili, dve osebi pa sta utrpeli hude telesne poškodbe.

Zajem zaslonske slike (simbolna fotografija)

Ugotovljeno je bilo, da je v omenjeni prometni nesreči udeležen 49-letni voznik osebnega avtomobila znamke Audi 80, državljan Slovenije, peljal iz smeri Mirna proti Šempetru pri Gorici. Ko je pripeljal po Vrtojbenski obvoznici v bližino križišča za naselje Vrtojba, je dohitel osebni avtomobil, ki ga je pred njim v isti smeri vozil drugi 45-letni voznik avtomobila in ga začel prehitevati.

V tem trenutku je iz nasprotne smeri po svojem desnem smernem vozišču pripeljal 70-letni italijanski voznik osebnega avtomobila, znamke Fiat 600, državljan Republike Italije. Med vozili 49-letnega voznika osebnega avtomobila znamke Audi 80 in starejšim italijanskim voznikom osebnega avtomobila znamke Fiat 600 je prišlo do silovitega čelnega trčenja. Oba udeležena voznika v prometni nesreči sta utrpela hude telesne poškodbe in so ju s kraja prometne nesreče reševalci z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v bolnišnico.

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so na kraju prometne nesreče z zbiranjem obvestili tudi ugotovili, da je v času prometne nesreče za omenjenim italijanskim voznikom osebnega avtomobila znamke Fiat  600 v smeri Mirna vozil slovenski državljan z osebnim avtomobilom, ki se je na kraju prometne nesreče tudi ustavil. Ravno tako so policisti še ugotovili, da je bil v času  prometne nesreče na kraju kot očividec tudi kolesar, ki je nudil pomoč poškodovanemu 49-letnemu vozniku Audija 80 in z mobilnim telefonom navedenega udeleženega voznika o prometni nesreči obvestil njegove svojce.

Zaradi razjasnitve vseh okoliščin prometne nesreče policisti Postaje prometne policije Nova Gorica, ki obravnavajo omenjeno prometno nesrečo in v zvezi s tem še vedno zbirajo dodatna obvestila, zaprošajo zgoraj omenjeni priči (voznika avtomobila in kolesarja) priči in morebitne druge očividce prometne nesreče, da se zglasijo na Postaji prometne policije Nova Gorica (Žnidaršičeva ulica 17, 5290 Šempeter pri Gorici, telefon: (05) 393 41 00) oz. se zglasijo na najbližji policijski postaji ali pa pokličejo na interventno številko Policije 113.