Promet

Kako ceneje do vinjete!

S.A.
3. 1. 2014, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Le še do konca tega meseca velja stara letna vinjeta, nato jo bomo morali zamenjati z novo, vijoličasto. Cena te je 110 evrov (letna),* kupimo pa jo lahko med drugim na bencinskih servisih, izpostavah Darsa, na nekaterih mejnih prehodih in v trgovinah. Ponekod nam ponujajo nekaj ugodnosti v različnih oblikah. Vas zanima, kje?

common.wikimedia.org, Dars.si

Letno vinjeto lahko med drugim kupimo na Petrolovih bencinskih servisih. Kot pravijo na Petrolu, se največ letnih vinjet proda v decembru, januarju in februarju, dodajajo pa, da stranke mnogokrat nove vinjete kupujejo tik pred iztekom veljavnosti obstoječe. Ponujajo nam nekaj ugodnosti v različnih oblikah. Imetniki plačilne kartice Petrol klub lahko vinjeto za osebna vozila in kombije plačajo v treh obrokih. »Z nakupom vinjete na Petrolovih bencinskih servisih imetniki kartice Petrol klub pridobijo 110 oziroma 220 zlatih točk, odvisno od vrednosti kupljene vinjete,« dodajajo. Zlate točke je nato mogoče unovčiti za popust na električno energijo ali zemeljski plin ter nakup izdelkov iz kataloga Petrol klub.

common.wikimedia.org, Dars.si

Tudi pri zavarovalnici Generali nam ponujajo nekaj ugodnosti. Če nova stranka, ki že vsaj dve leti ni povzročila prometne nesreče, sklene pri njihovi zavarovalnici vsaj enoletno zavarovanje avtomobilske odgovornosti, AO-plus in nezgodno zavarovanje potnikov, lahko pridobi Petrol kartico z dobroimetjem 42 evrov. »S prejeto kartico lahko stranka kupi tudi vinjeto ali tudi druge stvari iz Petrolove ponudbe. Na nekaterih tehničnih pregledih pa stranka lahko dobi bon, ki ga unovči za nakup vinjete,« pravijo pri zavarovalnici.

Omenjena ugodnost velja tudi za obstoječe zavarovalce, ki obnovijo avtozavarovanje in sklenejo življenjsko zavarovanje vsaj za 10 let in z minimalno letno premijo 240 EUR. Sporočili so nam še, da je odziv na tovrstne akcije, ki jih izvajajo že tretje leto zapored, dober, še posebno v januarju, ko je dejansko zadnji čas za nakup nove vinjete. Akcija pa velja do vključno 31. januarja 2014.

common.wikimedia.org, Dars.si

Poglejmo še k Mercatorju, kjer, kot pravijo, po izkušnjah iz preteklih let prodajo največ vinjet v mesecu januarju (približno dve tretjini). »Od tega je prodaja največja zadnjih 14 dni, torej res tako rekoč v zadnjem hipu,« dodajajo pri Mercatorju. Ob nakupu vinjete v Mercatorjevih prodajalnah kupci prejmejo knjižico kuponov, ki lahko skupaj prinašajo 110 EUR – tako ob nakupu določenih izdelkov v Mercatorju kot pri Zavarovalnici Triglav (za sklenitev novega avtomobilskega ali premoženjskega zavarovanja pri zavarovalnici v mesecu decembru 2013 in januarju 2014 do 40 EUR, v Mercatorju pa skupaj do 70 EUR prihranka ob nakupu določenih izdelkov). Torej si lahko kupec s knjižico ugodnosti v obliki kuponov – v primeru unovčitve vseh kuponov – dejansko povrne vrednost nakupa vinjete, to je 110 EUR (od tega je do 40 EUR ugodnosti pri Zavarovalnici Triglav).

V okvirčkih pa si lahko na hitro ogledate posamezne ugodnosti (kar se tiče letnih vinjet 2014), ki jih bomo deležni pri omenjenih ponudnikih.