Promet

Dva voznika v napačno smer po avtocesti

M.J.
25. 12. 2013, 09.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Policisti so zgodaj zjutraj poročali o kar dveh primerih vožnje po avtocesti v napačno smer. Okoli 4. ure je vozilo z vožnjo v napačno smer oviralo promet na avtocesti Ljubljana-Obrežje med priključkoma Mirna Peč in Novo mesto-vzhod v smeri Novega mesta, približno uro zatem pa še na avtocestnem odseku Šentilj-Pesnica v smeri Maribora.

Primorska.info

Oba primera sta se k sreči končala brez posledic, so potrdili na Prometno-informacijskem centru za državne ceste.

Policija pa je že večkrat opozorila, da lahko zaradi takšnih napak voznikov nastanejo hude posledice. Voznikom, ki zapeljejo v nasprotno smer na avtocesti, svetujejo, naj takoj, ko ugotovijo nepravilnost, ustavijo vozilo, po možnosti izven vozišča in tako, da ne ogrožajo sebe in drugih prometnih udeležencev. V nobenem primeru pa naj vozila ne obračajo, ker s tem povzročajo le še dodatno nevarnost.

Ostali vozniki naj, če iz nasprotne strani prihaja vozilo, zmanjšajo hitrost in vključijo vse štiri smernike. Vozijo naj posebej previdno, na varni razdalji do vozila pred njimi in naj ne prehitevajo, saj vozniki, ki vozijo v nasprotno smer, za vožnjo pogosto uporabljajo prehitevalni pas.