Promet

Danes bo pestro na cestah

STA/M.J.
31. 8. 2013, 11.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je čakalna doba na mejnem prehodu Dragonja pri vstopu in izstopu 30 minut, na mejnem prehodu Sečovlje pa pri vstop 30 minut. V razcepu Kozarje na ljubljanski obvoznici promet poteka tako s Primorske kot tudi z zahodne ljubljanske obvoznice proti Dolenjski samo po enem pasu.

DARS

Zastoji nastajajo na ljubljanski obvoznici od Bizovika proti Golovcu in naprej proti počivališču Barje, kjer občasno zapirajo predor Golovec ter med razcepoma Koseze in Kozarje.

Prav tako pa so zastoji na primorski avtocesti med Brezovico in cestninsko postajo Log, na dolenjski avtocesti od predora Debeli hrib proti Malencam, na gorenjski avtocesti pred cestninsko postajo Hrušica proti Avstriji, na pomurski avtocesti med Pincami in Lendavo proti Mariboru ter na cestah Ljubljana - Brezovica - Vrhnika, Podlehnik - Gruškovje, Izola - Koper in Šmarje - Dragonja.

Do 21. ure bo zaradi relija popolna zapora na cesti Pivka - Ilirska Bistrica, cesta čez Knežak.

Sobotne prepovedi za tovorna vozila nad sedem ton in pol veljajo v času turistične sezone po uredbi avstrijskega Ministrstva za promet v predoru Karavanke med 8. in 14. uro, na primorskih cestah med 6. in 16. uro in po ostalih cestah v Sloveniji med 8. in 13. uro.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si