Promet

Promet na slovenskih cestah gostejši

STA/M.J.
4. 8. 2013, 08.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Promet na slovenskih cestah proti morju in Hrvaški je gostejši, vendar manj kot je bil v soboto ob enakem času, so za STA povedali na Prometno-informacijskem centru za državne ceste.

Dars

Vozniki na mejnih prehodih s Hrvaško čakajo za prestop meje od 15 minut do pol ure. Promet bo zaradi turističnih tokov gostejši predvidoma ves dan, še posebej pozno popoldne in zvečer predvsem na cestah od Hrvaške in morja proti notranjosti Slovenije, so povedali na prometno-informacijskem centru.

Trenutno je na štajerski avtocesti zaradi prometne nesreče oviran promet na izvozu Žalec proti Ljubljani. Na primorski avtocesti je med Brezovico in cestninsko postajo Log proti Kopru zaradi prometne nesreče zaprt prehitevalni pas proti Kopru. Prav tako na primorski avtocesti je med cestninsko postajo Log in Vrhniko prometna nesreča, zaradi katere nastajajo zastoji.

Gost promet in zastoji so na cestah proti mejnim prehodom Gruškovje, Starod in Jelšane. Za izstop iz države na prehodih Gruškovje in Jelšane morajo vozniki trenutno počakati okoli 15 minut, na mejnem prehodu Starod pa do 30 minut.