Promet

Razmere na slovenskih cestah

STA/M.J.
7. 7. 2013, 12.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste velja danes do 21. ure, na primorskih cestah pa do 22. ure, prepoved prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol. Na mejnih prehodih ni posebnosti.

Dolenjski list
Zaradi odstranjevanja posledic gorečega vozila je na primorski avtocesti med razcepom Gabrk in priključkom Senožeče proti Ljubljani zaprt počasni pas.

Do 12. ure bo zaradi kolesarske prireditve popolna zapora na relaciji Lesce-Kamna Gorica-Lipnica, med Kropo in Brezovico.

Do 15.30 bodo zaradi kolesarske prireditve občasne popolne zapore na relaciji Kamnik-Komenda-Cerklje-Preddvor-Zgornje Jezersko-prehod Pavličevo Sedlo-Solčava-Luče-Ljubno ob Savinji-Gornji Grad-Stahovica-Kamnik, kjer je cilj.

Med 15.30 in 16.30 bo zaradi prireditve popolna zapora v Postojni, Jamske ceste pri Titovem trgu.

Do 22. ure bodo zaradi snemanja oglasa občasne 15 minutne popolne zapore na cesti Kobarid-Bovec-Predel ter cesti na Mangart in Vršič.

Sobotne prepovedi za tovorna vozila nad sedem ton in pol do 8. septembra veljajo po po uredbi avstrijskega Ministrstva za promet v predoru Karavanke med 8. in 14. uro, na primorskih cestah med 6. in 16. uro ter po ostalih cestah v Sloveniji med 8. in 13. uro.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si