Promet

Na cesto na Mangart pada kamenje

STA/M.J.
28. 6. 2013, 11.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Cesta na Mangart bo zaradi skalnega podora ter velike nevarnosti padanja kamenja in skal na vozišče letošnje poletje prevozna samo do devetega kilometra oz. samo do 400 metrov naprej od odcepa za planinsko kočo.

Kraji.eu

Promet od mesta skalnega podora do vrha Mangarta bo prepovedan za vsa vozila, so sporočili z Direkcije RS za ceste. Na mestu pred skalnim podorom bo urejeno manjše nadomestno parkirišče. Parkiranje bo možno tudi na manjših utrjenih površinah ob cesti med zadnjim predorom in nadomestnim parkiriščem. Zaradi pomanjkanja parkirnih površin bo promet proti do mesta cestne zapore dovoljen le za osebne avtomobile in motorna kolesa.

Kljub temu je zaradi pomanjkanja parkirnih mest ob konicah pričakovati, da vsi obiskovalci ne bodo mogli parkirati na območju Mangartskega sedla. Na direkciji zato svetujejo, naj obiskovalci vozila parkirajo na zapuščenem delu ceste ob odcepu ceste na Mangart.

Planince, namenjene na Mangart, prosijo, da za dostop uporabijo markirano pot, ki vodi mimo koče na Mangartskem sedlu. Vse obiskovalce pa prosijo, naj zaradi lastne varnosti spoštujejo omejitev uporabe ceste.