Promet

Razmere na slovenskih cestah

STA
9. 6. 2013, 08.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je ponekod po državi zmanjšana vidljivost zaradi megle.

Dolenjski list

Danes od 9. ure dalje bodo zapore na trasi Maratona Franja, v Ljubljani bodo od 12. ure zaprte Šmartinska, Kajuhova, Litijska, Poljanska, Kopitarjeva, Komenskega, Tavčarjeva, Slovenska, Šubičeva, Bleiweisova ter Tržaška cesta proti Vrhniki, potem bodo zapore še prek Idrije, Cerknega in Škofje Loke nazaj proti Šmartinski cesti v Ljubljani, kjer bo zapora do 17. ure.

Danes med 9.55 in 12.30 bo v smeri tekaške prireditve na relaciji Trboje - Dragočajna - Zbilje - Podreča - Mavčiče - Trboje oviran promet.

Med 10. in 12. uro bo zaprta cesta Vahta - Gabrje, zaradi teka na Gorjance, med 8. in 15. uro pa bo zaprta cesta Željne - Rog - Baza - Podturn, zaradi slovesnosti v Kočevskem Rogu.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

V ponedeljek bo ponovno postavljena delovna zapora v predoru Karavanke.

Danes med 8. in 21. uro velja splošna prepoved prometa za tovorna vozila težja od sedem ton in pol.

Do ponedeljka do 5. ure zjutraj bo zaprta polovica štajerske avtoceste med Vranskim in Blagovico proti Ljubljani; zaprt je tudi priključek Trojane proti Ljubljani; promet je preusmerjen na vzporedno regionalno cesto.

Do četrtka bo dolenjska avtocesta zaprta med priključkoma Mirna Peč in Novo mesto - zahod v smeri Obrežja, promet je preusmerjen na vzporedno regionalno cesto.

Polovica primorske avtoceste proti Ljubljani je zaprta med Kozino in počivališčem Risnik, promet poteka po drugi polovici dvosmerno, zaprt je tudi priključek Divača proti Ljubljani.

Na regionalni cesti Pivka - Knežak - Ilirska Bistrica, v Pivki na Snežniški cesti, je popolna zapora zaradi gradnje kanalizacije in vodovoda. Obvoz je po glavni cesti skozi Ribnico in Ilirsko Bistrico, za lokalni promet pa čez Trnje in Klenik.

Na mejnih prehodih ni večjih posebnosti.