Promet

Razmere na slovenskih cestah

STA
12. 2. 2013, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste v večjem delu Slovenije sneži. Voznikom svetujejo, da se na cesto ne odpravijo brez ustreznih zimskih gum in dovolj goriva, ker bodo za pot potrebovali več časa. V vozilih priporočajo še dodatna topla oblačila ali odeje.

Zaradi prometne nesreče je na dolenjski avtocesti med priključkoma Višnja Gora in Ivančna Gorica v smeri Novega mesta zaprt prehitevalni pas.

Zaradi tovornega vozila v okvari je oviran promet na ljubljanski zahodni obvoznici na uvozu Brdo v smeri Kosez.

Gost promet z zastoji je na cesti Škofljica - Ljubljana in Medvode - Ljubljana.

Izločanje tovornih vozil poteka na primorski in dolenjski avtocesti v obe smeri ter na gorenjski, pomurski in štajerski avtocesti proti Ljubljani.

Zaradi sneženja v Italiji se izvaja izločanje tovornih vozil nad sedem ton in pol v Sloveniji namenjenih proti Italiji.

Vozniki naj bodo pozorni na tovorna vozila ki se izločajo na odstavnih pasovih.

Zaradi snega na cestišču je prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike na cestah Razdrto - Podnanos, Žaga - Kobarid, Ajdovščina - Col - Črni vrh - Godovič - Idrija, Novo mesto - Metlika, Črmošnice - Črnomelj, Soteska - Črmošnice in na hrvaški strani mejnih prehodov Petrina in Babno Polje.

Popolne zapore so na cestah Predel - Bovec, Žaga - Učja, Petrovo brdo - Podrošt, Lokve - Čepovan, Idrija - Godovič, Spodnja Idrija - Idrija pri Spodnji Idriji, Pečnik (Marof) - Žiri, Volče - Solarji, ter Čepovan - Most na Soči.

Zaprti sta cesti čez prelaz Vršič in Korensko sedlo.

Na prelazih Ljubelj in Jezersko so obvezne verige.

Na hitri cesti med priključkom Ajdovščina in razcepom Nanos je zaradi burje prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton.

Čakalne dobe na mejnih prehodih za tovorna vozila pri vstopu so na Gruškovju devet ur in Zavrču 11 ur ter za izstop iz države na Gruškovju ena ura.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si