Tretja zlata rola

Gajin svet 2 videlo že več kot 75.000 gledalcev

M. T. V.
26. 1. 2023, 18.40
Posodobljeno: 26. 1. 2023, 18.47
Deli članek:

Mladinski film se je že uvrstil med deset najbolj gledanih slovenskih filmov vseh časov.

Marko Vavpotič
Partnerja tako v filmu kot zasebno: Sebastian Cavazza in Ajda Smrekar.

Kolosej in Zveza društev slovenskih filmskih ustvarjalcev sta danes v kinu Kolosej ekipi družinske romantične komedije Gajin svet 2 podelila tretjo zlato rolo. Nagrado so sprejeli člani filmske zasedbe z režiserjem Petrom Bratušo na čelu. Drugi del filmske zgodbe o navihani Gaji si je od konca avgusta, ko je bila premiera v ljubljanskih Križankah, do danes ogledalo 76.464 gledalcev. S to številko gledanosti se Gajin svet 2 uvršča med deset najbolj gledanih slovenskih filmov vseh časov.

»Izjemno vesel in počaščen sem, da so naše delo nagradili in ga še nagrajujejo gledalci. Lanska jesen je bila za slovenski film izjemna. Tri slovenske filme si je v kinih ogledalo kar 270.000 gledalcev, kar se v zgodovini slovenskega filma še ni zgodilo. In to kljub resni konkurenci iz Hollywooda. S tem slovenski gledalci pošiljajo pomembno sporočilo odločevalcem, ki upravljajo z denarjem bodočih filmskih projektov. Še bolj verjamem, da Slovenci radi gledamo kakovostne, zanimive in raznovrstne slovenske filme,« je ob podelitvi povedal režiser.

Marko Vavpotič
Režiser Peter Bratuša in glavna igralka Uma Štader

Podelitve tretje zlate role se je poleg režiserja udeležila glavnina igralske zasedbe. Mladim filmskim zvezdnikom Umi Štader, Eneju Černetu Berčiču, Neži Smolinsky, Gitici Jakopin, Jerneju Marklju in Vitalu Deuu so se pridružili tudi igralci Sebastian Cavazza, Ajda Smrekar, Lotos Vincenc Šparovec, Matej Zemljič in Katja Ogrin, manjkali pa niso niti člani filmske ekipe, med njimi soscenaristka Špela Levičnik Oblak, producent Jaka Pokorn, direktor fotografije Dominik Istenič in montažer Jan Lovše.