SLOVENSKI FILM

Snema se nov slovenski triler

M. V.
28. 2. 2022, 14.23
Posodobljeno: 28. 2. 2022, 14.32
Deli članek:

Padla prva klapa filma Opazovanje, šestega celovečerca režiserja Janeza Burgerja.

Mitja Ličen
Na snemanju celovečerca Opazovanje

V soboto je v Ljubljani padla prva klapa slovenskega celovečernega igranega filma Opazovanje režiserja Janeza Burgerja, ki je skupaj s Srđanom Koljevićem napisal tudi scenarij. To je Burgerjev šesti celovečerni igrani film.

Osrednji lik trilerja je 27-letna Lara, empatična pripravnica v vozilu nujne medicinske pomoči, ki pomaga Kristijanu pri prevozu v bolnišnico. Čeprav je ta v komi, Lara začne prejemati videoposnetke z njegovega Facebook profila, kjer neznani ljudje spremljajo, kako ga pretepajo. To prijavi detektivu Borutu, le ta ugotovi, da opazovalci niso bili prisotni na kraju dogodka, ampak so prenos spremljali le na Facebooku. Ko Lara ugotovi, da opazovalci drug za drugim umirajo, postane psihotična, vendar jo Borut pomiri, da gre za internetno prevaro. Na enem od posnetkov se pojavi Larina sestra, ki umre, potem, ko Lari prizna, da je tudi ona gledala pretep. Lara hoče ubiti Kristijana, ker ga krivi za smrti, vendar ji to ne uspe in se zlomi. Kristijan kljub vsemu umre. Ko Lara prejme posnetek, na katerem je na Facebooku gledala prenos v živo, spozna, da je tudi ona sostorilka Kristijanovega umora.

V filmu, ki bo posnet v predvidoma v 35 snemalnih dneh v Ljubljani z okolico, Trstu in Gorici, glavno vlogo igra Diana Kolenc, v preostalih vlogah pa so Nataša Keser, Vladimir Vlaškalić, Benjamin Krnetič, Jure Henigman, Blaž Setnikar, Pavle Ravnohrib, Damjana Černe, Mojca Funkl, Lara Vouk, Robert Prebil, Sreten Mokrović, Vito Weis, Timon Šturbej, Maks Dakskobler, Gregor Zorc, Luka Cimprič, Aleš Kranjec, Barbara Medvešček in drugi.

Direktor fotografije je Marko Brdar, montažer Miloš Kalusek, scenografa sta Vasja Kokalj in Špela Jelovčan, oblikovalka maske Ana Bulajić Črček, kostumografinja pa Ana Savić – Gecan.

Mitja Ličen
Direktor fotografije Marko Brdar in režiser Janez Burger v akciji.