Kultura

Nastajajoča Kurentova luna na največjem azijskem žanrskem festivalu

M. V.
30. 6. 2021, 09.07
Posodobljeno: 30. 6. 2021, 09.13
Deli članek:

Tomaž Gorkič odhaja v Južno Korejo na BIFAN, ki tvori enega izmed stebrov fantastične filmske industrije.

STRUP produkcija
Kurentova luna

V sklopu festivala BIFAN –Bucheon International Fantastic Film Festival je del programa namenjen tudi filmskim profesionalcem, kjer se na NAFF Project Market, v sekciji It Project vsako leto predstavi izbrano število filmskih projektov v razvoju. V letošnjem letu je komisija izbirala med 202 prijavljenimi projekti iz 40 držav in v končni izbor sekcije It Project se je med 19 izbranih filmskih projektov uvrstil tudi celovečerni filmski projekt Kurentova luna režiserja Tomaža Gorkiča, ki se je med drugim podpisal pod celovečerna filma Idila (2015) in Prekletstvo Valburge (2019).

Kurentova luna je prvi slovenski celovečerni filmski projekt, ki se je kadarkoli uvrstil v sekcijo NAFF, ter bo tako dobil priložnost za obsežnejšo predstavitev potencialnim koproducentom, investitorjem in distributerjem ter ostalim filmskim profesionalcem iz Koreje, Japonske, Kitajske, Indonezije, Tajske in ostalih držav, ki tvorijo obširno azijsko tržišče.

Kurentova luna je raziskovalna kriminalka in skrivnostni triler z elementi mračne grozljivke ter temačne drame, v kateri policijski dvojec korak za korakom odkriva temačno ozadje nenavadnih umorov.