Kultura

Simon Popek: »Srce mi krvavi, a tokrat bomo načelni.«

M. V.
2. 3. 2021, 11.08
Posodobljeno: 2. 3. 2021, 11.20
Deli članek:

Festivala dokumentarnega filma (FDF) letos ne bo spet prestavljal, pa čeprav bo zato potekal le preko spleta.

m24.si
Simon Popek

Lani je bil zaradi epidemije Festival dokumentarnega filma (FDF) prestavljen na začetek poletja, letos se je programski direktor Simon Popek odločil, da ostane na tradicionalnem marčevskem terminu 'v kakršnem koli okolju'.

»Lansko leto smo dokumentarce že prestavljali, gledali na koledar, spremljali epidemiološko sliko in jih potem na prelomu iz pomladi v poletje izvedli v nekakšnih polovičarskih pogojih. Tokrat ne, dokumentarci so marčevski dogodek in marca bodo predstavljeni v gloriji virtualnega domačega kina. Srce krvavi, tudi zato ker so številni filmi – kot temu rečemo – 'rojeni za veliko platno', ampak ker je življenje tudi stvar doslednosti, bomo tokrat načelni,« je naznanil festival, ki bo potekal med 24. in 31. marcem. Na ogled bo dvajset celovečernih dokumentarnih filmov v petih sklopih: Tekmovalni, Aktualni, družbenokritični, Miti, ikone, mediji, Intimni in globalni portreti ter Posvečeno: Matjaž Ivanišin.

»Festivalski otrok je tukaj in zdaj. Morda je zaradi spletne izdaje malce deformiran, ampak takšnega imamo radi. Do naslednje izdaje, ki bo, verjamem, znova potekala v normalnih okoliščinah,« upa Popek.