Med letošnjimi nominiranci Hollywood Music in Media Awards je svoje mesto poleg glasbenih velikanov, kot so Alexandre Desplat, James Newton Howard, Trent Reznor/Atticus Ross, Howard Shore in Hans Zimmer našel tudi Kristian Sensini, italijanski skladatelj, ki je za glasbo za film Vsi proti vsem, režiserja Andreja Košaka in v produkciji Blade Production, nominiran v kategoriji za najboljši tujejezični celovečerni film.

Prestižne nagrade, namenjene skladateljem, ki ustvarjajo na področju kinematografije, televizije in video iger, so referenčna točka za nominacije za Zlati Globus, BAFTA in Oskar.

Sensinijeva glasba je že konec lanskega leta pritegnila pozornost stroke, ko je Film Music Institute uvrstil glasbo za film Vsi proti vsem med 30 najboljših filmskih glasb na svetu v letu 2020. V obrazložitvi so zapisali, da Sensinijeva »mešanica jeklene napetosti in žalostno ironične melodije spomni tudi na paranoično obarvane partiture 70-ih kot sta The Conversation (Copola) in The Parallax View (Pakula) ter da pričara svet zakulisnih poslov, umazanega seksa in smrtonosnega oportunizma«. 

Kristian Sensini_foto Blade Production
Blade Production
Kristian Sensini