Čast

Počaščena in ganjena zaradi nove nagrade

N.S.
29. 3. 2020, 19.37
Posodobljeno: 29. 3. 2020, 19.38
Deli članek:

Iz Združenja dramskih umetnikov Slovenije (ZDUS) so sporočili, da priznano nagrado za življenjsko delo letos prejme priljubljena igralka, ki navdušuje tudi v seriji Najini mostovi.

POP TV
Marijana Brecelj

Strokovna komisija za nagrade ZDUS za leto 2019, ki jo sestavljajo Tatjana Stanič, Mirjam Korbar in Livija Pandur, je po pregledu vseh prijavljenih predlogov za nagrade soglasno sklenila, da nagrado Marija Vera za življenjsko delo prejme igralka Marijana Brecelj.

V obrazložitvi so zapisali: »Marijana Brecelj predstavlja eno najprepoznavnejših in najmarkantnejših igralk slovenskega gledališkega prostora, ki je v svoji bogati gledališki in filmski karieri vse od šestdesetih let prejšnjega stoletja ustvarila več kot sto gledaliških vlog in nastopila v več kot petdesetih celovečernih filmih, nadaljevankah ter radijskih igrah.« Poleg uprizoritev, ki jih je več desetletij soustvarjala v svojem matičnem gledališču v ljubljanski Drami, je sodelovala v številnih uprizoritvah drugih gledališč, tudi v eksperimentalnih in neinstitucionalnih projektih.

ZVEZDA NADALJEVANK

Marijana Brecelj je televizijske gledalce navdušila tudi v seriji Reka ljubezni, trenutno pa jo spremljamo v vlogi odločne dr. Franje Premrl v seriji Najini mostovi, kjer je s svojo vlogo prepričala vse gledalce in gledalke.