Bend, za katerega smo bili po razpadu konec tisočletja prepričani, da bo od njega ostala le izjemna zapuščina, nato pa je kot strela z jasnega udaril z vrhunsko novo ploščo, eno najboljših izdaj leta 2018.

Sleep03
Robert Marin
Sleep, Kino Šiška, april 2019

Kot poudarijajo organizatorji, trio Sleep, danes v postavi Al Cisneros, Matt Pike in Jason Roeder, zasluženo velja za enega najbolj vplivnih metal bendov vseh časov.  Njihov drugi album Sleep’s Holy Mountain iz leta 1992 velja za monumentalno delo stoner metala, njegov naslednik Dopesmoker, prav tako odličen, pa je zaradi razhajanj z založbo vodil v razpad benda.

sleeeep
Robert Marin
Sleep, Kino Šiška, april 2019

Sleep so se po daljšem premoru z letom 2009 začel izdruževati le za redke nastope v živo, o novem materialu pa ni bilo ne duha ne sluha, do lanskega 20. aprila, ko so na praznik ljubiteljev marihuane povsem nepričakovano izdali album The Sciences.

Sleep02
Robert Marin
Sleep, Kino Šiška, april 2019

Brez najave, brez odvečnega pompa, samo šesterica vrhunskih skladb, ki je potrdila, da band nikoli ni izgubil forme. Nekatere legende so pač večne, kar smo se lahko prepričali a nedavnem koncertu v ljubljanskem Kinu Šiška.

Sleep05
Robert Marin
Sleep, Kino Šiška, april 2019