»Spretno zastavljen film, razpet med trilerjem in dramo, v katerem je več kot odlično glavno vlogo odigrala naša igralka Judita Franković Brdar,« so prve kritike hrvaških medijev, ki so film lepo sprejeli.

Prve nagrade je intimna zgodba ene izmed okoli 25.000 izbrisanih, prejela že lansko leto na Festivalu slovenskega filma. Od vesne za najboljšo žensko glavno vlogo, v kateri se je s svojo sprva zadržano, a nato silovito čustveno igro izkazala Judita Franković Brdar, do vesen za glasbo, scenografijo in kostumografijo, režiser, avtor in scenarist filma, Miha Mazzini, pa se je letošnjega marca s prestižnega festivala FEST v Beogradu domov vrnil z nagrado za najboljši scenarij. »Mazzini je nagrajen zaradi briljantnega prepleta travmatičnega in absurdnega zgodovinskega ozadja z bitko ženske, ki se je odločila, da ne bo ostala nevidna,« je komentirala žirija.

festival_tolerance
Con film
Prve nagrade je intimna zgodba ene izmed okoli 25.000 izbrisanih, prejela že lansko leto na Festivalu slovenskega filma.

»Po prebranem scenariju sem ugotovil, da je zgodbo treba pokazati celemu svetu, ne le Slovencem,« je povedal producent Frenk Celarc. Glede na to, da je World sales Pluto film za Izbrisano ravno podpisal pogodbo s HBO in bo film od septembra 2019 na ogled na HBO kanalih, izgleda, da je celovečerec na dobri poti, da se ta ideja tudi uresniči. Še ta teden, do srede, pa si ga lahko ogledate tudi v Koloseju.

Miha_Mazzini_festivaltolerance
Con film
Miha Mazzini se je letošnjega marca s prestižnega festivala FEST v Beogradu domov vrnil z nagrado za najboljši scenarij.

Več o filmu: Izbrisana je zgodba o samski mamici Ani, ki v porodnišnici ugotovi, da je ni v računalniških sistemih, da uradno ne obstajata ne ona, ne njen novorojenček. Je zgodba o tem, kaj se je dogajalo Slovencem, rojenim na napačnem koncu razpadle države, ki so jim v devetdesetih letih na upravnih enotah luknjali osebne izkaznice. Kaj se zgodi, če izpadeš iz sistema? Lahko te izženejo iz države, morda ti sosedje zasedejo stanovanje, ostaneš brez službe, zdravnika, celo otroka … Anino mrzlično iskanje rešitve se prelevi v napeto zgodbo, ki spotoma podrobno razišče anomalije slovenskega družbenega sistema. 

Igrajo: Judita Franković Brdar, Sebastian Cavazza, Izudin Bajrovic, Doroteja Nadrah, Silva Čušin, Jernej Šugman, Marko Mandič, Gregor Zorc, Branko Završan in drugi.