MLADI TALENTI

Ustvarjalni in polni ljubezni do glasbe

Nejc Simšič
4. 4. 2019, 20.54
Deli članek:

Priljubljeni ljubljanski Center za kulturo mladih – Pionirski dom je še enkrat znova dokazal, da so najboljši na svojem področju.

Miran Juršič
Andrej Karoli, Gal Gjurin in Rok Terkaj - Trkaj so razglasili zmagovalce.

Na odru Festivalne dvorane se je ob zvokih dvanajstih tekmovalcev s slovenskih osnovnih in srednjih šol, tako posameznikov kot skupin, zaključil 12. Glasbeni festival. Kot je izpostavila direktorica Pionirskega doma – Centra za kulturo mladih Viktorija Potočnik, so kljub številnim komercialnim festivalom veseli odziva mladih, ki poleg številnih šolskih obveznosti ustvarjajo svojo avtorsko glasbo, s katero vlivajo nekaj optimizma v precej nespodbudno okolje razvoja slovenske glasbe.

Miran Juršič
Nagrado za najboljšega izvajalca vokalista je dobila Ana Jovanović z Gimnazije Jožeta Plečnika Ljubljana.

Miran Juršič
Direktorica Pionirskega doma Viktorija Potočnik je vesela, da je bil festival več kot uspešen.

Zmagovalci so dobili praktično nagrado v obliki glasbene opreme. Ocenjevala pa jih je žirija: Andrej Karoli, Gal Gjurin, Rok Terkaj, Andrej Pekarovič in Jure Karas. 

TRADICIJA VELJA!

Že več kot deset let Glasbenega festivala, ki ga organizira Pionirski dom – Center za kulturo mladih, dokazuje, da so mladi iz osnovnih in srednjih šol, katerim je festival namenjen, ustvarjalni in predani ljubezni do glasbe. Glasbeni festival Pionirskega doma je žanrsko popolnoma odprt in spodbuja kakovost na vseh področjih otroškega in mladinskega glasbenega ustvarjanja.