V 77. letu starosti je umrl primorski glasbeni pedagog in zborovodja Mirko Slosar, poročajo primorski mediji. Pomembno je prispeval k razvoju slovenskega zborovstva, zlasti na Primorskem. Kot dolgoletni zborovodja Mladinskega mešanega zbora Gimnazije Koper in Mešanega zbora Obala Koper je vzgojil več generacij zborovskih pevcev.

Diplomiral je na Akademiji za glasbo v Ljubljani, v Beogradu je opravil magisterij iz zborovskega dirigiranja, na ljubljanski akademiji pa še doktorat iz glasbene pedagogike.

Deloval je kot glasbeni pedagog na osnovni in srednji šoli, svetovalec za glasbeno pedagogiko pri Zavodu za šolstvo, urednik glasbenega programa Radia Koper - Capodistria, kot svetovalec za glasbeno dejavnost Zveze kulturnih organizacij Koper in kot profesor na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Predaval je na zborovodskih seminarjih Zveze kulturnih organizacij Slovenije, deloval je tudi kot mentor.

Bil je dolgoletni zborovodja koprskega gimnazijskega zbora in Mešanega zbora Obala Koper, pomemben pa je bil tudi pri oživitvi Učiteljskega pevskega zbora Emil Adamič v Ljubljani. Ob tem je vodil še nekaj zborov, poročajo Primorske novice.

Prejel je vrsto zlatih odličij na mariborski Naši pesmi in številnih mednarodnih tekmovanj in festivalih. Javni sklad RS za kulturne dejavnosti mu je podelil Gallusovo plaketo.