Marko Nikolić

Umrl legendarni srbski igralec

J.P./STA
3. 1. 2019, 14.07
Posodobljeno: 3. 1. 2019, 14.10
Deli članek:

V 73. letu starosti se je v sredo zvečer poslovil legendarni srbski televizijski, gledališki in filmski igralec Marko Nikolić.

Revija Zvezde
Marko Nikolić

Vest o smrti je na družabnih omrežjih potrdila igralčeva hčerka Mina. Srbski igralec je na območju nekdanje Jugoslavije verjetno najbolj ostal v spominu po vlogi Gige Popadića v seriji Boljše življenje.

Marko Nikolić je umrl v bolnišnici Zvezdara, mediji pa so v zadnjih mesecih poročali, da se igralec spopada s težko boleznijo.

Nikolić se je rodil 20. oktobra 1946 v Kraljevu v Srbiji. Kot igralec je diplomiral na beograjski Akademiji za gledališče, film, radio in televizijo, od leta 1970 naprej pa je bil tudi član ansambla beograjskega Narodnega gledališča.

Rekordna gledanost

V seriji Boljše življenje je igral Gigo Popadića, glavo kaotične beograjske družine Popadić, serija pa je med letoma 1987 in 1991 rušila rekorde gledanosti v tedanji Jugoslaviji.

K Nikolićevi televizijski slavi je pripomogel tudi lik Karađorđe, ki ga je upodobil v televizijskem filmu Karađorđeva smrt in v seriji Vuk Karadžić.

Med odmevnejšimi filmi oziroma serijami, v katerih je nastopil, so še Prvi splitski odred (1972), Grlom u jagode (1976), Montevideo, Bog te video! (2010) in Parada (2011). Igralec se je bil pred nekaj leti prisiljen spopasti z rakom. A je okreval in še po tem sodeloval pri več projektih, tudi pri seriji Sence nad Balkanom.