Aljoša Vučković

Zaznamoval jugoslovanske stvaritve, zdaj je priznal: Ne morem več igrati, bolan sem

T.L.
18. 12. 2018, 14.50
Posodobljeno: 18. 12. 2018, 18.53
Deli članek:

Aljoša Vučković je včeraj praznoval rojstni dan, v novih vlogah pa že dlje časa ne nastopa. Razlog: huda bolezen.

Youtube
Aljoša Vučković

Igralec Aljoša Vučković (72) se je zaradi težke bolezni, s katero se bori že dlje časa, čisto umaknil iz javnega življenja. Vučkovića se gledalci lahko spomnijo iz legendarnih jugoslovanskih serij, kot sta Vrnitev odpisanih, Boljše življenje in Velo misto.

Igralec se je zdravil na eni od beograjskih klinik, od koder so ga izpustili na okrevanje v domače okolje.

"Nič ne delam in nič ne morem delati. Bolan sem in se ne počutim dobro, to je razlog, da več ne igram. Poleg tega me je ulovil še prehlad," je za srbski Kurir povedal igralec, ki se v podrobnosti svojega zdravstvenega stanja ni želel spuščati. 

Čeprav je bil po pisanju Kurirja Vučković nerazpoložen za nadaljevanje pogovora, je na izjavo, da nadaljevanko Boljše življenje predvajajo v Bosni in Hercegovini, razgovoril: "Eh, lahko se danes sprašujemo, v čem je fenomen ali pomen Boljšega življenja ali filma Casablanca ... Odgovor pa se skriva v nečem, česar se pravzaprav ne vidi. Za vsemi temi kultnimi projekti stoji dobro delo, duša in profesionalnost."

Ker se zaradi bolezni le redko pojavlja v javnosti, večino časa preživlja v krogu svoje družine, žene Edite in dveh hčerk Leane in Sare