Kultura

Doživite Silvestrovo v Operi

nn
14. 12. 2018, 11.37
Posodobljeno: 14. 12. 2018, 11.39
Deli članek:

Silvestrovo v Operi je naslov najdaljše noči v letu, ki jo bo občinstvo lahko preživelo v najlepši stavbi mesta, v Slovenskem narodnem gledališču Opera in balet Ljubljana.

Promocijska fotografija
Ljubljanska Opera

Po zgledu evropskih gledališč želimo tradicijo praznovanja pripeljati in ohranjati tudi v ljubljanski Operi. Zato smo tudi letos pripravili razkošno silvestrovo s praznično pogostitvijo, zdravico in plesom na odru.

Na silvestrski večer bo na odru ljubljanskega opernega gledališča uprizorjena Rossinijeva duhovita pravljična opera Pepelka, v kateri bo v naslovni vlogi nastopila naša priljubljena pevka Nuška Drašček Rojko. Libreto čarobne pravljice je nastal na podlagi Perraultove literarne predloge, delo pa je polno lahkotne glasbe in radoživosti umetnikov, ki oblikujejo zgodbo zasanjanega in skromnega dekleta, ki se usodno zaljubi v očarljivega princa.

Po polnočni zdravici bo Nuška Drašček Rojko s svojo glasbeno skupino nadaljevala z izborom zimzelenih in pop uspešnic na novoletnem plesu. Obiskovalci se bodo tako do dveh zjutraj zabavali na izvrstnem gala dogodku.

Vstopnice za Silvestrovo v Operi so v prodaji pri blagajni gledališča in prek spleta na www.opera.si.