Ni mu bilo pomoči

VIDEO: Tragedija v kolektivu Cirque du Soleil: med predstavo omahnil v smrt

T.L.
19. 3. 2018, 08.54
Posodobljeno: 19. 3. 2018, 09.26
Deli članek:

Akrobat Yann Arnaud (38) je bil del kolektiva dolgih 15 let.

Profimedia
Fotografija je arhivska.

Lansko leto smo lahko prvič v Ljubljani občudovali akrobatski, glasbeni, koreografski, pevsko-plesni spektakel Varekai svetovno znanega Cirque du Soleil. V soboto pa je kolektiv doletela huda tragedija: med predstavo na Floridi se je zgodila nesreča in eden od dolgoletnih članov kolektiva je izgubil življenje.

Tragična nesreča se je zgodila v soboto, med novo predstavo kolektiva z naslovom VOLTA. Akrobat Yann Arnaud (38) je bil del kolektiva dolgih 15 let, med izvajanjem akrobacij na vrveh pa je izgubil nadzor in padel približno tri metre globoko, časnik Tampa Bay Times pa poroča, da se je nesreča zgodila okoli 22. ure. Arnauda so takoj odpeljali v bolnišnico, vendar mu niso mogli pomagati, žal je podlegel poškodbam. "Naša velika družina Cirque du Soleil je v šoku", je dejal predsednik te skupine Daniel Lamarre.

"Yann je bil z nami 15 let in vsi, ki so imeli srečo, da so ga poznali, so ga imeli radi", je še dodal. Skupina s oblastmi sodeluje pri preiskavi tragičnega dogodka, nedeljski predstavi pa sta bili po sobotni tragediji, razumljivo, odpovedani. Le nekaj ur pred sobotno predstavo je Arnaud na Instagramu zapisal, da je duet z akrobacijami v zraku, na katerega sta se pripravljala s kolegom Pawlom Walczewskim, vendarle pripravljen za sobotno predstavo VOLTA. 

Arnaud je bil rojen v Franciji. V Parizu živijo njegova žena in dva otroka.

Lamarre je ob tragičnem dogodku še povedal, da greza tretji smrtni primer v kolektivu Cirque du Soleil v 34 letih, odkar obstaja Cirque du Soleil.