Huda bolezen

FOTO: Šok: znanega igralca odpeljali v bolnišnico, pravijo, da se bori kot lev

R.T.
30. 1. 2018, 20.16
Posodobljeno: 30. 1. 2018, 20.36
Deli članek:

Eden od najbolj znanih in priznanih srbskih igralcev, ki smo ga gledali v številnih filmih, Nebojša Glogovac (48), je hudo bolan.

Profimedia
Nebojša Glogovac je eden najbolj priznanih srbskih igralcev.

Srbski igralec Nebojša Glogovac (48) ima hude zdravstvene težave. Sprejeli naj bi ga na Inštitutu za onkologijo in radiologijo Srbije (IORS). Kljub težkemu zdravstvenemu stanju, pa njegov duh ni klonil in se bori kot lev, poročajo srbski mediji, ki ob tem navajajo besede zdravstvenega osebja, ki je bilo z igralcem v stiku.

Igralčevo zdravstveno stanje je zelo resno, še pišejo srbski kolegi. Vse predstave, v katerih trenutno igra, so odpovedane, pa so potrdili iz Jugoslovanskega narodnega gledališča. 

V medijih se sicer pojavljajo različne informacije o zdravstvenem stanju Glogovca, saj se je igralec obdal z družino in prijatelji, na novinarska vprašanja pa ne želi odgovarjati.

Nekateri mediji tako poročajo, da je imel težave s pljuči, da pa se je po nekaj dneh, ki jih je preživel v bolnišnici, njegovo zdravstveno stanje izboljšalo do te mere, da lahko zdravljenje nadaljuje doma. Drugi mediji pa, nasprotno, poročajo, da se še vedno zdravi na onkološkem oddelku in da je njegovo zdravstveno stanje slabo.

Bodo besede prinesle preobrat?

So pa podporo igralcu na najlepši možen način izrazili navijači nogometnega kluba Crvena zvezda, kluba, za katerega navija tudi Glogovac. Na instagramu so objavili fotografijo, ki je nastala leta 2012, na večnem derbiju Crvene zvezde in Partizana, in na katerem so na koncu čudežno slavili rdeče-beli. Tribune so tedaj namreč krasili transparenti, na katerih so bile zapisane besede iz filma Nebeška vaba, ki je bil posnet leta 1999, in jih je v filmu izrekel Glogovac. "Veš, kako postaneš pravi šampion? Tako, da greš na teren, ko je najtežje ... in zmagaš!"

Navijači verjamejo, da so te besede pred leti prinesle preobrat in zmago Crveni zvezdi. Zdaj želijo, da bi besede dale moč tudi Glogovcu, da premaga zahrbtno bolezen.