Posneto po knjigi

Knjiga iz leta 2014: Priljubljenost narasla s priljubljeno serijo

K.M.
30. 7. 2017, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Oboževalci verjamejo, da bodo posneli vsaj še eno sezono priljubljene serije Big little lies (Majhne laži). Kakšna je resnica?

Profimedia

V letošnjem letu je bila zelo priljubljena HBO serija Big little lies, posneta po istoimenski knjig. Poleg zanimive zgodbe polne preobratov je svoje zagotovo dodala tudi dobra igralska zasedba, saj so se v njej predstavile ene izmed večjih filmskih zvezdnic, kot so Reese Witherspoon, Nicole Kidman in Shailene Woodley. Po osmih delih, ki so tudi povzeli celotno vsebino knjige, pa zdaj oboževalci želijo še več. Bodo to tudi dobili?

HBO je sporočil, da se z avtorico knjige pogovarjajo o morebitnem nadaljevanju zgodbe, po katerem bi lahko posneli še več delov. Ob tem poudarjajo, da ne bo njuno šlo za novo knjige, ampak da bo morda pisateljica le razvila že obstoječe like in pripravila nekakšno predlogo za scenarije. ''Najprej moramo videti material in videti, če se nam splača delati na projektu,'' so še izdali. Med samim postopkom snemanja pa je ljubiteljica pisateljice postala tudi sama Reese Witherspoon, ki je v seriji skupaj z Nicole Kidman sodelovala tudi kot izvršna producentka. Tako je ravno pred dnevi na svojem instagramu svojim sledilcem predlagala, da naj preberejo še eno knjigo pisateljice Moriartyjeve Truly, madly, guilty; njene knjižne uspešnice, kot sta Moževa skrivnost in Vse za ljubezen pa ti priporoča tudi naše uredništvo.  

Ta novica pa je zagotovo razveselila številne oboževalce serije in same pisateljice Liane Moriarty, ki je izredno priljubljena tudi v Sloveniji. Slovenski bralci lahko namreč že prebirajo slovenski prevod knjige Big little lies (Majhne laži), ki je izšel pri založbi Učila International. Knjižna zgodba pa je več ali manj zelo podobna televizijski različici.

Učila International/Knjigarna Felix

Knjiga govori o Jane, ki po sinovem rojstvu nikjer ne zdrži dlje kot pol leta. Nenehno se seli, da bi ubežala svoji temačni preteklosti. Dokler se ne preseli na idilični avstralski polotok Pirriwee in prvič po dolgem času začuti, da bi se tukaj lahko ustalila.
Na sinovem informativnem dnevu se v trenutku spoprijatelji z energično in klepetavo Madeline in osupljivo lepo Celeste, ki živita zavidljivo popolno življenje. Toda že isto popoldne neljubi dogodek na šoli njihovih otrok zaneti napetosti med materami prvošolcev.
Janino začetno navdušenje nad novim začetkom bledi, ko se med starši razširijo nesramne govorice in se napetosti le še poglobijo. Manjše nestrinjanje kmalu preraste v spor in obračunavanje med materami. Na začetku je bilo videti, da se bo vojna med starši končala s solzami užaljenosti, a nihče ni niti v sanjah pomislil, da se bo končala z umorom …