Mali junaki

Tabujevec napisal knjigo za otroke

Teja Pelko
13. 4. 2017, 20.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Pisec najlepših besedil skupine Tabu Iztok Melanšek je tokrat stopil v otroške čeveljce in ustvaril dve zgodbice za najmlajše: Ko bo Jakob velik za fantke in Ko bo Julija velika za punčke.

Gašper Pintarič in Marius Hahn

“Ko so me povabili k sodelovanju, sem si rekel, da bi verjetno lahko to naredil – če lahko za odrasle, ne bo tako težko za otroke, a se je izkazalo, da je to zares zahtevno občinstvo,” nam je razkril Iztok, ki se je takšnega podviga lotil prvič. Svoje zgodbice je najprej ''stestiral'' na svoji petletni hčerkici Izi in ženi, na predstavitvi knjige v parku Tivoli pa še na drugih malih junakih in njihovih starših, med katerimi je bila tudi kopica znanih obrazov.

Gašper Pintarič in Marius Hahn

Avtor edinstvene otroške knjige, v kateri starši določijo ime in videz otroka ter njegove mamice, izberejo pa si tudi svojih 10 zgodb, je Iztok Melanšek, za ilustracije pa je poskrbel Gregor Goršič.

Zvezdniki svojo ljubezen do knjig prenašajo na svoj podmladek

Slaščičarska mojstrica Jelena Vadnjal svoji štiriletni hčerkici Miši Zarji izmenično z možem, voditeljem POP IN-a Simonom Vadnjalom, bere vsak večer. “S tem smo začeli že zelo zgodaj, ker se nama to zdi zelo pomembno, saj želiva, da ima Miša Zarja bogat besedni zaklad. Že od prvega leta je vpisana tudi v knjižnico, tako da beremo vse, kar ji je zanimivo, če so lepe ilustracije, so pa knjigice še toliko bolj zanimive,” nam je izdala Jelena. Iztok Izi bere vse, kar mu pride pod roke. “Iza ima ogromno omaro knjig in vsakič pred spanjem z veseljem leti do nje in si izbere pravljico. Zelo rada posluša, malo pa že tudi sama bere,” nam je povedal glasbenik. Tudi hčerkica bobnarja skupine Siddharta Boštjana Megliča, dve leti in štiri mesece stara Khaleesi Luna, ima zelo rada knjige, še raje pa jih lista. “Mi trenutno bolj poslušamo pravljice. Če ji namreč želimo kaj prebrati, ji je to tako zanimivo, da po treh stavkih začne sama listati in ji ne moreš prebrati. Zelo rada ima knjige in gleda slike, ob tem pa si tudi sama zraven sproti izmišlja besedila,” pa nam je zaupal Boštjan.