Grossmanov festival

FOTO: Od peklenske vročine do deževne parade zombijev

b.p.
22. 7. 2016, 21.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Dvanajsta edicija Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina se je zaključila s slavnostno podelitvijo »hudomušnih« nagrad, seveda pa ni šlo brez parade zombijev.

grossmann fest
Tudi letos je bila parada zombijev prava paša za oči, saj so se obiskovalci potrudili in se našemili v prave žive mrtvece, ki jih ni ustavil niti dež.

Grossmannov festival fantastičnega filma in vina je pred dnevi hrumel v Ljutomeru, kjer se je zgodila že 12. edicija predstavljanja žanrske kinematografije v Sloveniji in regiji.

Najbolj nenavaden festival na slovenskih tleh je tudi letos postregel s širokim naborom vsebine – kar 90 dogodkov v petih dneh, prvenstveno iz sveta žanrskega filma. Kultne retrospektive, mednarodni filmski gostje, degustacijsko in tekmovalno ponudbo vrhunskih vinarjev in skoraj nepregleden spremljevalni kulturni, zabavni, izobraževalni in glasbeni program, kjer je najbolj izstopal koncert z Edom Maajkom.

Potekali so tudi filmske in igralske delavnice, Fantastični vlak, Začarani kino za najmlajše, parada zombijev v dežju – Parada »sprancev«, Veliki filmski kviz, fotografska razstava izjemnih, še nikoli videnih fotografij svetovnih zvezd fotografa Toneta Stojka in drugo. Častni gost festivala je bil letos producent Jan Harlan, ki je trideset ustvarjalnih let sodeloval z enim najbolj priznanih režiserjev v zgodovini svetovnega filma, Stanleyjem Kubrickom.