Akrobatski cirkus

FOTO: Predstava s čudežno Alico na Ljubljanici

T.L.
21. 7. 2016, 15.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Zgodba Alice v čudežni deželi se je namreč preselila iz knjige in filmskega platna na plavajoče objekte v središče Ljubljane.

T.L.

Središče Ljubljane je v sredo zvečer obiskala pravljična Alica. Zgodba Alice v čudežni deželi se je namreč preselila iz knjige in filmskega platna na plavajoče objekte v središče Ljubljane. Na Ljubljanici je med Novim trgom in Gallusovim nabrežjem potekal prvi vseslovenski akrobatski cirkus z naslovom Alica v vodni deželi

T.L.
Utrinek iz predstave.

Več kot 50 nastopajočih je prikazalo rezultate povezovanja cirkuških in športnih panog v spektakularno celoto. Poleg vrtoglavih akrobatskih disciplin so se predstavili tudi žonglerji, plesalci, vitezi, veslači in "krotilci" ognja. Predstava pa se je odvijala na splavih, ladjicah, zračni blazini, veliki ponjavi, na trakovih, ki so bili pritrjeni na dvigalo in "nenavadni" ruski gugalnici.

Ob Ljubljanici se je zbrala množica ljudi, ki so z navdušenjem spremljali predstavo na reki.  

ŠD Sokol Bežigrad je k projektu povabil tudi nekaj uveljavljenih skupin kot so F&B Acrobatics, Flipping Art, Čupakabra, Kreaktiv, Cirkokrog, Dunking Devils, ŠK Salto in še mnogo drugih.