Kultura

Keith Richards bo napisal knjigo za otroke

STA/J.P.
13. 3. 2014, 07.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Kitarist skupine Rolling Stones, Keith Richards, se je po avtobiografiji z naslovom Življenje, ki je postala velika uspešnica, odločil napisati knjigo za otroke. Izšla bo septembra pri založbi Little, Brown, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Knjiga z naslovom Gus and Me: The Story of My Granddad and My First Guitar (Gus in jaz: Zgodba o dedu in moji prvi kitari) bo izhajala iz glasbenikovega otroštva, ko ga je ded Theodore Augustus "Gus" Dupree, član big banda, seznanil z instrumentom, ki je nato zaznamoval njegovo življenje.

Sedemdesetletni rocker, ki ga uvrščajo med najboljše rock and roll kitariste, je svoj literarni preboj doživel leta 2011, ko je izšla njegova avtobiografija, v kateri je razkril burno življenje skupine Rolling Stones. 

"Pravkar sem že petič postal ded, zato vem, o čem govorim. Posebna vez med otroki in starimi starši je edinstvena in bi jo morali negovati. To bo zgodba o enem od teh čudežnih trenutkov," je založba povzela Richardsove besede v sporočilu za javnost.

Sedemdesetletni rocker, ki ga uvrščajo med najboljše rock and roll kitariste, je svoj literarni preboj doživel leta 2011, ko je izšla njegova avtobiografija, v kateri je razkril burno življenje skupine Rolling Stones. Knjiga se je uvrstila na sezname najbolje prodajanih del.

Ilustracije za novo knjigo bo prispevala njegova hči Theodora Richards. Umetnico in manekenko so nekoč v New Yorku aretirali zato, ker je na samostanski zid risala grafit.