Kultura

Je moralni zmagovalec Gostilne Iztok Ilšnik?!

Andreja Comino/Lady
17. 12. 2013, 12.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Počutim se kot zmagovalec, ker mi je uspelo ostati takšen, kakršen sem bil, kot sem prišel v šov. Dokazal sem, da lahko brez igranja prideš zelo daleč. Če pa nimaš srčnosti, nimaš v gostilni kaj iskati,« je prepričan Iztok Ilšnik, ki so mu že nadeli naziv moralni zmagovalec Gostilne.

"Zame je pomembna kuhinja in ne, koliko kdo joka!"

Dokazal sem, da lahko brez igranja prideš zelo daleč. Če pa nimaš srčnosti, nimaš v gostilni kaj iskati,« je prepričan Iztok Ilšnik, ki so mu že nadeli naziv moralni zmagovalec Gostilne. Postavni mladenič je kljub hudim preizkušnjam, ki jih je moral prestati v življenju, ostal optimist, zvest samemu sebi, pošten do sebe in drugih. Prav zato ga imajo ljudje tako radi. Dan po tem, ko je prišel iz šova, so mu sovaščani in gasilci v Homcu pripravili veliko zabavo, nekaj dni pozneje pa so mu v restavraciji Evergreen, kjer je zaposlen, čestitali še šefinja Dada Jerovšek in sodelavci. 

»Nikoli nočem požreti dane besede in vedno se držim svojih načel. Čeprav je bilo v igri veliko denarja, ki bi mi prišel prav, nisem hotel taktizirati. Želel sem si, da bi o finalu odločalo le znanje, ne pa čustva in manipulacije. Gostilno sem vzel kot tekmovanje kuharjev,« razlaga Iztok, ki je v Gostilni dal vse od sebe.

Pravi, da je bilo v šovu zanj zelo težko, saj je moral brzdati svoja čustva; ker je neposreden, prevečkrat kaj pove bolj ostro.

Sprva ga je bilo strah, saj ni vedel, kako poteka oddaja. Ko se je sprostil, so bili občutki boljši. »Zame je bila pomembna kuhinja, ne pa to, ali in koliko kdo joka ali ne. Verjamem pa, da je bilo to na televiziji videti drugače, kot je bilo v resnici. Mi smo bili v kuhinji, da zadovoljimo goste, med nami pa so bili dobri in slabi trenutki. A ko je bilo treba stopiti skupaj, smo stopili. Bil sem razočaran, ker sem izpadel. Zdaj se vračam v kuhinjo, od koder sem prišel,« pravi.

Več v novi Lady, ki jo že jutri dobite pri vašem prodajalcu! 

Vito Tofaj