Kultura

Najbolj znani hollywoodski morilci

21. 11. 2013, 18.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Brea še zdaleč ni prvi (in ne zadnji) hollywoodski igralec, obtožen umora. V zadnjem času sta bila obtožena Todd Bridges in Shelley Malil iz komedije Štiridesetletni devičnik. Prvi je bil oproščen, drugi pa spoznan za krivega.

 

  1. O. J. Simpson: zvezdnik ameriškega nogometa, ki se je preizkusil kot igralec v komedijah Gola pištola, je bil leta 1994 obtožen brutalnega umora nekdanje žene Nicole Brown in njenega prijatelja Rona Goldmana. Sodni proces stoletja, kot so ga poimenovali, se je končal 3. oktobra leta 1995 v Los Angelesu. Simpsona so oprostili. Pozneje so ga v civilni tožbi spoznali odgovornega za smrt omenjenega para in plačati je moral skoraj 34 milijonov dolarjev odškodnine.
  2. Robert Blake: najbolj znan je po upodobitvi naslovnega junaka v uspešni seriji iz sedemdesetih Baretta. Sodili so mu leta 2005, ker je pred italijansko restavracijo v Studio Cityju v Kaliforniji leta 2001 domnevno umoril ženo Bonnie Lee Bakley. Čeprav so ga oprostili, so ga v civilni tožbi, ki so jo vložili pokojničini otroci, nazadnje spoznali za odgovornega za ženino smrt. Odškodnina, ki jo je plačal, je znašala 30 milijonov dolarjev.
  3. Lillo Brancato Jr.: nekdanji zvezdnik Sopranovih je bil obtožen, da je leta 2005 ustrelil newyorškega policista, ko ta sicer ni opravljal svoje dolžnosti. Bil je oproščen umora druge stopnje, so ga pa pozneje obsodili na deset let zapora zaradi poskusa vloma.
  4.  John Holmes: pokojni pornozvezdnik ni bil obtožen umora samo enega človeka, ampak kar štirih ljudi, in sicer v ropu, povezanem z mamili, ki je šel strahotno po zlu. Mediji so razvpiti škandal po stavbi, v kateri se je zgodil zločin, poimenovali umori v Wonderlandu. O njih so posneli tudi film Wonderland, Holmesa pa je igral Val Kilmer.
  5. Irvin Allen: leta 1969 je v bondiadi V službi njenega veličanstva igral Che Cheja, leta 2005 pa je bil obtožen, da je umoril svojo ženo. Zaradi pomanjkanja dokazov so ga na sojenju v Londonu čez leto dni oprostili.