»Ko sem srečala preživele vojn, lakote in posilstev, sem izvedela, kakšno je življenje večine ljudi na tem svetu in kakšno srečo imam, da imam hrano, streho nad glavo, varen prostor za življenje in veselje ob zdravi in varni družini,« je dodala.

Joliejeva se že vrsto let ukvarja s človekoljubnim delom, od leta 2012 pa je kot posebna odposlanka Visokega komisariata ZN za begunce opravila več kot 40 misij po vsem svetu. 38-letna igralka je človekoljubno nagrado Jean Hersholt v obliki kipca, ki je enak običajnemu oskarju, prejela iz rok režiserja Vojne zvezd Georgea Lucasa.

Brad Pitt angelina jolie
Reuters

Podelitev častnih oskarjev so od podelitve ostalih oskarjev prvič ločili leta 2009. Po igralki Jean Hersholt poimenovano posebno nagrado za humanitarne zasluge v različnih časovnih razmikih podeljujejo od leta 1957.

8
Reuters

Med drugim so jo prejeli Gregory Peck, Frank Sinatra, Audrey Hepburn, Paul Newman, Jerry Lewis in Oprah Winfrey. Podelitve se je udeležilo 600 gostov iz filmskega sveta, med njimi Tom Hanks, Jake Gyllenhaal, Diane Keaton, Emma Thompson, Harrison Ford, Amy Adams, Matthew McConaughey, George Lucas in partner Joliejeve Brad Pitt.