Kultura

Ne zamudite - nagradna igra Jaz, baraba 2

S.R.
10. 10. 2013, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Genialni super zlobec Gru se je s posvojenimi hčerkami ustalil v mirnem predmestju in čeprav ga dolgi prsti in kriminalni um še vedno polno zaposlujejo, je povsem zadovoljen z družinskim življenjem.

Karantanija Cinemas
Zopet nas bodo razveseljevali prikupni zeleni minioni.

Toda nekega dne ga obišče agentka tajne protikriminalne agencije, ki ga želi rekrutirati v boju proti novemu super zločincu. Gruja bolj kot pomoč dobri strani jezi dejstvo, da nekdo skuša prevzeti njegovo mesto največjega zlobca, zato pristane na sodelovanje in kmalu s svojimi nenavadnimi pripomočki in še bolj čudaškimi pomočniki povzroči nezadržen kaos akcijske zabave.

Leta 2010 je gledalce po vsem svetu zabaval film Universal Pictures in Illumination Entertainment Jaz, Baraba, ki je postal deseti najbolj uspešni celovečerni risani film v ZDA. Zdaj pa se norija z minioni nadaljuje – prihaja Jaz, baraba 2.

Chris Meledandri in njegova ekipa so ustvarili novo komedijo, v kateri se vračajo bivši nepridiprav Gru (Steve Carell) in njegove deklice Margo (Miranda Cosgrove), Edith (Dana Gaier) in Agnes (Elsie Fisher). Gru je že dobro prilagojen družinskemu življenju, ko mu potrka na vrata skrivnostna organizacija za boj proti zločincem, skupaj s simpatično agentko Lucy Wilde (Kristen Wiig) – za odkrivanje krivca velikih zločinov, je namreč najbolje najeti prav bivšo največjo barabo.

Drugemu delu Grujevih dogodivščin so se pridružili še Ken Jeong, ki je posodil glas lokalnemu frizerju in najverjetnejšemu novemu zločincu, Steve Coogan, ki upodablja vodjo organizacije za boj proti zločincem, Moises Arias, ki upodablja Antonia, prvo ljubezen Grujeve posvojenke Margo, in Benjamin Bratt, Antoniev oče, ki je lastnik restavracije. Režiserske moči sta za film združila za oskarja nominiran Chris Renaud in Pierre Coffin, ki je zakrivil že prvi del. Risane junake so oblikovali Sergio Pablos, Cinco Paul in Ken Daurio, avtorja zgodbe pa sta Cinco Paul in Ken Daurio.

V prvem delu je super zlobnež Gru koval svoj najzlobnejši načrt, ko so mu pot prekrižale osirotele deklice Margo, Edith in Agnes, ter mu nepričakovano spremenile življenje. Bistvo filma je bilo grajenje odnosov med barabo in deklicami, kar ostaja glavni element tudi v nadaljevanju.

S tem, ko je Gru ugotovil, kako rad ima deklice, se je namreč odprla možnost za povsem novo zgodbo – zgodbo o nenavadni družini in njenih pripetljajih. Kot je povedal vodja Illumination Entertainment Chris Meledandri: „Po uspehu Jaz, baraba, je bilo jasno, da želimo narediti nadaljevanje. Proces določanja, kaj naj bi se dogajalo v drugem filmu, je tekel povsem naravno. Doslej se mi še ni zgodilo, da bi bilo nadaljevanje nekega filma tako logično. Liki in odnosi, ki so se razvili v prvem delu, so sami po sebi ponujali možnosti za nadaljevanje zgodbe, a vedeli smo, da bo v osrčju tudi tokrat družina.”

Nova zgodba

V Jaz, baraba 2, se pridružimo Gruju, dekletom in minionom v družinskem življenju. Za Gruja je zločinski svet del preteklosti. Ukvarja se s tem, kako dekletom nuditi čim boljše življenje, hkrati pa Dr. Nefaria in minione zaposliti v svojem laboratoriju, ki se sedaj ukvarja s proizvodnjo marmelad. Pri tem pa naletijo na veliko težavo: marmelade so popolnoma nagnusne! Posel ne steče kot bi moral, pa tudi k barabijam nagnjen Dr. Nefario, Grujev nori znanstvenik, se pri legalnem poslu ne počuti najbolje, zato se odloči, da bo odšel. Očitno gre vse narobe, zato ima Gru nenadoma premalo časa, da bi se ukvarjal z dekleti in na stotine minionov, ki računajo na njegovo skrb.

Gru mora življenje tajnega agenta usklajevati z očetovstvom. Kar ni tako enostavno, kajti Agnes si želi, da bi dekleta imela tudi mamo, Edith je razočarana, da Gru ni več „kul” zločinec, Margo pa je v tistih letih, ko jo pričenjajo zanimati fantje – in to so za Gruja grozljiva leta, saj je absolutno proti zmenkom (tudi lastnim).

Bi si nadaljevanje prikupnega filma ogledali tudi vi?

Sedaj imate priložnost. V sodelovanju z distribucijo Karantanija Cinemas bomo namreč podelili 10 kart za ogled filma. Trije nagrajenci bodo prejeli po dve karti, eden pa štiri, tako da bo šla v kino lahko tudi cela družina! Vse, kar morate storiti je, da nam na elektronski naslov urednistvo@svet24.si pošljete mail s svojim imenom, priimkom, naslovom in telefonsko številko. Izmed vseh prispelih sporočil bomo izbrali štiri srečneže, ki bodo prejeli kupone  za ogled filma Jaz, baraba 2 v ljubljanskem Koloseju. Nagradna igra traja do četrtka, 17. oktobra. 

Karantanija Cinemas
Gru mora življenje tajnega agenta usklajevati z očetovstvom.