Kultura

Peti del Piratov s karibov v kinih šele 2016

STA / S.R.
12. 9. 2013, 07.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Peti del iz serije filmov Pirati s karibov bo na velika platna prišel kasneje, kot je bilo predvideno. Producent filma Jerry Bruckheimer je za revijo Hollywood Reporter povedal, da je do spremembe prišlo zaradi težav s scenarijem in filmskim proračunom, zato bodo film premierno prikazali leta 2016 in ne leta 2015, poroča britanski BBC.

Reuters
Na peti del Piratov bo treba še počakati.

"Imamo osnutek filmske zgodbe, pri scenariju pa usklajevanja še potekajo. Želimo si, da bi ta tako finančno kot vsebinsko ustrezal vsem sodelujočim," je povedal Bruckheimer.

Na zamik premiere naj bi vplival tudi nekoliko slabši uspeh, ki ga beleži celovečerec Osamljeni jezdec v produkciji studia Walt Disney. Akcijska pustolovska komedija, v kateri v glavni vlogi igra Johnny Depp, je v prvem tednu predvajanja v ameriških kinematografih v filmsko blagajno prinesla zgolj 29 milijonov dolarjev (21,8 milijona evrov).

V Walt Disneyevi franšizi Pirati s karibov, ki se je začela leta 2003 s Prekletstvom Črnega bisera, je doslej v vlogi kapitana Jacka Sparrowa vedno nastopil Depp, ki je potrdil tudi sodelovanje pri petem delu. V četrtem delu so poleg njega nastopili še Penelope Cruz, Ian McShane in Sam Claflin.