Kultura

Svet24 vas pelje na moški večer v Cineplexx!

S.R.
11. 9. 2013, 14.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Poletja bo počasi konec, vročine na velikih zaslonih pa nikakor ne. Za slednjo bo s svojimi že skoraj tradicionalnimi moškimi večeri poskrbel tudi Cineplexx. V četrtek, 12. septembra bo v vseh Cineplexxih (Celje, Maribor, Koper, Kranj, Novo mesto) namreč potekal moški večer z ogledom akcijskega filma 2 na muhi (2 Guns)!

Jože Žerdin
Poletni oratorij v župniji Bogojina.

Eksploziven akcijski film, ki sledi dvema operativcema iz konkurenčnih uradov, ki sta prisiljena na skupen beg. DEA agent in častnik ameriške mornarice ONI se ne poznata prav dobro in ne vesta drug za drugega, da delata pod krinko. Zadnjih dvanajst mesecev sta člana narkomanskega kartela, da bi vsak zase pridobila čim več pomembnih informacij. Po pritiskih svojih nadrejenih lahko računata le drug na drugega.

Oskarjevec Denzel Washington in Mark Wahlberg sta na čelu zvezdniške ekipe eksplozivnega akcijskega filma 2 na muhi, ki pripoveduje o dveh operativcih iz konkurenčnih uradov, ki sta prisiljena v skupni beg. Vendar se njuno nepričakovano partnerstvo sooči z veliko težavo: drug za drugega ne vesta, da je vladni agent po krinko.

12 mesecev sta bila agent z oddelka za droge Robert Bobby Trench (Washington) in mornariški preiskovalec Michael »Stig« Stigman (Wahlberg) zadržano nerazdružljiva. Delala sta pod krinko kot člana mamilarskega kartela in ne zaupata ne drug drugemu ne kriminalcem, ki jih morata zašiti.

Ko gre po zlu njun poskus infiltracije v mehiški mamilarski kartel, s katerim sta želela vrniti milijone, jima nadrejeni obrnejo hrbet. Zdaj ko si ju vsi želijo v ječi ali pod rušo, se lahko zaneseta samo drug na drugega. Na žalost njunih zasledovalcev se dobri fantje, ki se leta pretvarjajo, da so slabi, od slabih navzamejo tudi nekaj trikov.

Glavnima igralcema Washingtonu in Wahlbergu akcijski žanr ni tuj, vedela pa sta, da bosta potrebovala strokovne svetovalce, če bosta hotela razumeti svet policistov globoko pod krinko. K sodelovanju pri projektu so tako povabili tehničnega svetovalca Oddelka za boj proti drogam Richarda Woodforka in tehničnega svetovalca tjulnjev Jamieja Walla. Igralcem in ostali ekipi sta o svetu mamilarskih vojn povedala več, kot so si lahko predstavljali. Washington se spominja: “Že samo z opazovanjem Robertove osebnosti in sloga sem se veliko naučil. Lahko sem mu na primer postavil vprašanje: Kako ti uspe, da te ne ustrelijo? Mislim, da je veliko teh mož in žena do neke mere zasvojenih z adrenalinom, ker se znajdejo v zelo nevarnih situacijah, v katerih pa uživajo.”

Od Treh kraljev do Strelca je Wahlberg velik del svoje filmske kariere preživel na vojaških urjenjih. 2 na muhi sta njegov najnovejši dosežek in več kot pripravljen je bil na izziv urjenja in upodobitve mornariškega častnika Michaela Stigmana. Po Wahlbergovih besedah je Stigova predanost kodeksu najbolj odražala tisto, kar se je naučil od vojske: “Skozi ves film sem imel mantro, ki sem si jo napisal na prvo stran scenarija, in sicer dolžnost, čast, zvestoba in zaupanje. Stigu te stvari veliko pomenijo. Za brate, za svoje ljudi, bi storil čisto vse.”  

Moški večer bo potekal v vseh Cineplexxih (Celje, Maribor, Koper, Kranj, Novo mesto) v četrtek, 12. septembra. Akcijski film 2 na muhi (2guns) bo na ogled ob 20. uri.

Ob tem se vam ponuja posebna priložnost, da si z akcijo nabito uspešnico 2 na muhi (2 Guns) ogledate za posebej nizko ceno, saj bo vstopnica za Men's Night stala le 4,5 EUR, vsakega obiskovalca pa bo čakala tudi energijska pijača Burn.

Pozor! Bi si film radi ogledali tud vi?
Sedaj imate edinstveno priložnost! V sodelovanju s Cinplexxom bomo namreč podelili petkrat po dve karti (dve za vsako lokacijo ) za moški večer in ogled filma 2 guns 12. septembra ob 20. uri. Vse, kar morate storiti je, da nam na naslov urednistvo@svet24.si pošljete sporočilo z imenom, priimkom in telefonsko številko. V zadevno napište ''2 na muhi''. Zraven OBVEZNO pripišite še lokacijo, kjer bi si radi ogledali film (Koper, Novo mesto, Maribor, Kranj in Celje). Izmed vseh prispelih sporočil bomo izžrebali pet srečnežev (enega na vsaki lokaciji), ki bo prejel dve karti za ogled filma.

Hitro pišite, časa imate namreč le do 12.9 do 9.00 zjutraj!