Kultura

Življenje po smrti ...

K.Š.
30. 8. 2013, 19.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Verjamete v življenje po smrti? Verjamete, da se lahko duhovi potikajo po starih hišah in se oglašajo živim?

YouTube
Medij z Long Islanda

Kakor koli že, klicanje duhov je bilo vedno v modi in še vedno je. Če spremljate nekatere tuje televizijske kanale, kot je na primer zelo uspešen TLC, ste že gotovo videli zabavno oddajo, v kateri svetlolasa Theresa Caputo (46) sproščeno klepeta z duhovi. Oddaja, ki se imenuje Long Island Medium (Medij z Long Islanda), je nekakšen resničnostni šov. Miniaturna Theresa, ki v oddaji predstavi tudi svojo ožjo družino, pa je zabavna blondinka, ki žalujoče osreči z novicami iz onostranstva. Gospo so mediji že večkrat obtožili šarlatanstva, vendar vsi tisti, ki so bili v stiku z njo, trdijo, da je zna resnično vzpostaviti pravo vez z onostranstvom. Tudi skeptiki so spremenili mnenje po druženju s simpatično blondinko. 

YouTube
Theresa Caputo (46)

Je Theresa Caputo res le igralka, ki vleče za nos milijone ljudi?

Theresa je vse skupaj spremenila v donosen posel

Zgovorna in vedno nasmejana blondinka je seveda poskrbela tudi za svojo spletno predstavitev, v kateri je zapisala: »Rodila sem se na Long Islandu, kjer sem tudi odraščala. Že 22 let sem srečno poročena z Larryjem in imava dva otroka, Larryja mlajšega (22) in Victorijo (17). Smo zelo povezana in srečna družina. Duhove sem začela videvati, ko sem bila stara štiri leta. Zaradi tega sem več let trpela zaradi anksioznosti in mama mi je predlagala, naj obiščem zdravilca duha. To sem tudi storila in na moje presenečenje se mi je odprl čisto novi svet – zdravilka Pat Longo me je naučila komunikacije z mrtvimi in kar naenkrat me ni bilo več strah. Začela sem sprejemati svoj dar in z njim osrečevati druge. Večkrat me vprašajo, kako komuniciram z mrtvimi, in vsakič podam isti odgovor – slišim in vidim stvari na drugačen način, kot to vidimo v običajnem svetu, kot bi videla v neko drugo dimenzijo, ki je drugim skrita. Komunikacija z onostranstvom je seveda postala tudi moj način življenja in zagotavljanje dohodka za celo družino, s tem se namreč preživljam že več kot deset let.« 

YouTube
Theresa z rockersko legendo, Stevenom Tylerjem (65).

Je res škodljiva?

Seveda gre tovrstno početje televizijskim kritikom pošteno v nos. Nekateri namreč menijo, da se resne teme spreminjajo v neko cirkuško predstavo, drugi, da tako gospa Theresa in televizijska mreža TLC izkoriščajo stisko ljudi, ki so izgubili svoje ljubljene. Kakor koli že, ostaja dejstvo, da je  imela Theresa Caputo že pred oddajo neverjeten uspeh in postala najmočnejši svetovni medij v zadnjih letih. 

YouTube
Theresa z možem, s katerim sta srečna že 22 let!

Skeptikov ni več!

V vsaki epizodi gospa Caputo vodi zasebna in skupna srečanja z verniki in tudi s skeptiki - in verjeli ali ne, v vsaki oddaji skeptike prepriča, da življenje v onostranstvu obstaja.

YouTube
Prevara ali prava stvar?

Duh v trgovini

V eni od epizod je Theresa svojo 'žrtev' našla v trgovini in jo nagovorila. Gospa je bila sprva prestrašena, potem se je začela zabavati, na koncu, ko pa ji je Theresa povedala, kaj si sporoča oče iz onostranstva, se je gospa zjokala. Kaj se je tam dogajalo, vedo le ustvarjalci oddaje … Sami ne bomo nikoli izvedeli, ali je bila to resničnost ali le spretno zrežirana igralska točka. Z gotovostjo pa lahko rečemo le, da je vse skupaj zelo zabavno!