Kultura

Svet 24 vas pelje na premiero slovenskega filma Adria Blues

S.R.
2. 9. 2013, 13.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V torek, 3.9.2013 ob 20.00 uri na velika platna kinematografa Cineplexx Celje ekskluzivno prihaja Adria blues - nov slovenski film Miroslava Mandića o upokojenem rock zvezdniku, ki je izgubil vse ambicije, žena in oboževalec mu pa pripravljata vrnitveni koncert brez njegove vednosti.

Cineplexx

»V zadnjih dveh desetletjih so številni filmi obravnavali umiranja, posilstva in druga grozodejstva, ki so se dogajala v vojnah na Hrvaškem in v Bosni in Hercegovini. Obstajajo pa tudi številne druge žrtve vojne, o katerih nihče še ni spregovoril - zgroženi nad tem, kar se je dogajalo okoli njih, so mnogi ljudje dvignili roke od tistega, kar so ustvarjali in kar jim je bilo pomembno. Preprosto so se odklopili in se prepustili površnim, mehaničnim aktivnostim, samo da se prebijejo skozi dan. Razočarani in depresivni, oni v bistvu samo vegetirajo. Adria Blues skozi zgodbo o povojnem rokerju, ki je izgubil vse ambicije, poskuša spregovoriti prav o teh ljudeh in v imenu njih«, je o filmu povedal režiser in scenarist Miroslav Mandić.

Film je svetovno premiero doživel na prestižnem mednarodnem filmskem festivalu Karlovy Vary, bil pa je že predstavljen na festivalu v Sarajevu, kjer je bil odlično sprejet. Glavni vlogi v filmu igrata priznani bosanski igralec Senad Bašić, ki je igral v več kot 30 celovečernih filmih, ter Mojca Funkl, večkrat nagrajena igralka MGL, za katero je to prva glavna vloga v celovečernem filmu.

Film bo na rednem sporedu od 5.9.2013 v vseh Cineplexx kinematografih po Sloveniji (Celje, Maribor, Koper, Kranj in Novo mesto).

Tudi tokrat pa vas Svet 24 pelje na premiero filma, ki bo kot rečeno v torek, 3.9. v Cineplexxu Celje. V sodelovanju s Cineplexxom bomo namreč osmim nagrajencem podelili po dve karti za ogled premiere filma Adria Blues.

Če bi si torej med prvimi želeli ogledati najnovejši slovenski film, nam na elektronski naslov urednistvo@svet24.si pošljite svoje ime, priimek in telefonsko številko. Med vsemi prispelimi sporočili bomo izžrebali osem srečnežev in srečnic, ki bodo prejeli po dve karti za ogled filma Adria Blues v Cineplexxu Celje.

Na premieri bo seveda prisotna tudi celotna filmska ekipa, vključno z glavnima zvezdnikoma Senadom Bašićem in Mojco Funkl.

Obiščite tudi spletno stran cineplexx.si in všečkajte Facebook stran Cineplexx Slovenija. Nova platna, slika, ostra kot britev, kristalno čist zvok... Cineplexx je 100% digitalni kino, ki pripravlja vedno nova presenečenja! 

Cineplexx
Cineplexx