Kultura

Slovenci očarali Sarajevčane

S.J.
24. 8. 2013, 22.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Na 19. filmskem festivalu v Sarajevu se je te dni predstavila tudi ekipa novega slovenskega celovečerca Adria Blues.

SFF
Režiser Miroslav Mandić, ki je poznan tudi kot član ekipe Top lista nadrealista, je z zabavnim, čeprav tankočutnim filmom o ostarelem rokerju, ki raje igra tetris kot nastopa, navdušil gledalce, ki so navdušeno spremljali projekcijo, ki sta se je udeležila tudi oba glavna igralca.
Sarajevski zvezdnik Senad Bašić, za katerega je to že četrta vloga v slovenskem filmu, je mojstrsko prepričal v vlogi Tonija Rifa, ki je raje skrit v hotelski sobi, kot da bi nastopil na terasi. Mojca Funkl pa je v vlogi njegove žene, ki si še vedno želi rokenrola, za preživetje pa dela na vroči liniji, dokazala, da je sposobna izjemne igralske transformacije. V pogovoru po projekciji sta javno povedala, da sta morala že v prvem snemalnem dnevu odigrati najbolj strasten prizor v filmu.
Čeprav sta se komaj poznala, sta se takoj ujela, saj sta kot igralca zelo kompatibilna. Mojca je sicer med bivanjem v Sarajevu hudo pogrešala svojega enoletnega sinka. Zanimivo je, da je snemala, ko je bila že štiri mesece noseča, vendar je bil trebušček na srečo dovolj neopazen, da se na filmu to sploh ne opazi.