Kultura

Arnie: I'll be back

A.M.
2. 8. 2013, 08.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Arnold Schwarzenegger, ki je konec julija praznoval 66. rojstni dan, se po tem, ko je pred dvema letoma končal dva mandata kot guverner Kalifornije, znova vrača tja, kjer je začel – v svet akcijskega filma.

Profimedia
Arnold v filmu Konan.

Nekdanji profesionalni bodibilder in novopečeni ločenec je, kot kaže, v izjemni telesni pripravljenosti, saj namerava posneti še najmanj en film o bojevniku Konanu, s katerim je zaslovel pred tridesetimi leti. Akcijski film, ki je Schwarzeneggerja povzdignil med hollywoodske zveznike, naj bi v kinodvorane prispel prihodnje leto, toda za zdaj se o zgodbi – poimenovali so jo Legenda o Konanu –, vsaj v javnosti, še ne govori. Arnold je že pred časom dejal, da mu je bil lik akcijskega junaka vedno všeč ter da bi bil počaščen, če bi znova igral v nadaljevanju tega filma, tako kot tudi v izjemno uspešnem Terminatorju, o katerem menda že nastaja novi del trilogije, ki naj bi na filmska platna prišel junija 2015.

Foto: nn
Odprtje Glavnega trga v Novem mestu

Arnold Schwarzenegger, ki je igral v prvih treh filmih, ki so na velika platna prišli v letih 1984, 1991 in 2003, je že razkril, da se vrača v vlogo ubijalskega robota, ki mu je prinesla svetovno slavo. Njegova podoba se je sicer pojavila tudi v četrtem delu, v katerem so igralca upodobili s pomočjo računalnikov. Ob tem še spomnimo, da ga je pot iz rodne Avstrije v Ameriko pripeljala le zaradi uresničitve sanj, saj je vse skupaj začel 'iz nule'. In kot kaže, so se mu sanje uresničile ...

Profimedia
Terminator (2003)