Kultura

James Bond gre za med

STA / A.M.
28. 7. 2013, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V Londonu bodo septembra na dražbi prodali enega izmed šestih belih lotusov esprit, s katerim se je Roger Moore v filmu Vohun, ki me je ljubil, peljal pod vodo.

Profimedia

Strokovnjaki ocenjujejo, da bo avtomobil na dražbi dosegel ceno nekaj milijonov dolarjev. Leta 1977 so za potrebe filma, ki je v blagajno prinesel skoraj 188 milijonov ameriških dolarjev, izdelali šest avtomobilov-podmornic, izdelava enega je stala nekaj sto tisoč dolarjev. V podvodnih prizorih je avtomobil vozil pripadnik posebne enote ameriške mornarice, ki je moral ob tem nositi masko in kisik. Avto je bil več let shranjen v garaži v New Yorku, dokler ni neki par na slepi dražbi kupil posest, so sporočili iz kanadske dražbene hiše RM Auctions.

Pred kratkim so na dražbi za kar tri milijone funtov (skoraj 3,5 milijona evrov) prodali še en avtomobil iz filma o Jamesu Bondu, astona martin DB5. To je bila doslej najvišja cena, ki so jo kadarkoli iztržili za avtomobil iz filma. Ob tem spomnimo, da je 85-letni Roger Moore igral v sedmih filmih o večnem tajnem agentu.

Profimedia
Roger Moore kot tajni agent 007.