Kultura

Vlasta Jeseničnik ne bo več vodila TV Dnevnika

L. Ž.
27. 7. 2013, 21.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Vlasta Jeseničnik odšteva dneve na stolčku voditeljice televizijskega Dnevnika, saj se jeseni po osmih letih vrača v Moskvo za dopisnico RTV Slovenija.

Alenka Žavbi

Dva štiriletna dopisniška mandata in še leto dni dodatka je že preživela v glavnem mestu Rusije in tam spoznala tudi svojega sedanjega moža, podjetnika Silvestra Štoko. Skupaj sta se potem kar brez postanka za šest let preselila še na drugo stan Atlantika in v Združenih državah Amerike je Vlasta Jeseničnik spet blestela v vlogi dopisnice. Vrnitev v domovino pred dvema letoma pa je bil neizogiben. Sprva se je zdelo, da uživata v domačem okolju in da je Vlasti vodenje televizijskega Dnevnika v dovolj velik izziv. Njuni najbližji pa so hitro opazili, da le iščeta in čakata priložnost, da se vrneta v tujino.

Sprva je bila v igri selitev na Kitajsko, saj je RTV Slovenija tam želela odpreti novo dopisniško mesto. Žal je projekt zaradi krize padel v vodo. Medtem pa se je počasi iztekal tudi že podaljšani mandat sedanjemu ruskemu dopisniku Andreju Stoparju in Vlasta je začela resno razmišljati, da bi se s Silvestrom vrnila v Rusijo, kjer sta se vedno dobro počutila in nista bila nikoli utesnjena. Ker vodstvo RTV Slovenija ni imelo nič proti, se je vse začelo dogajati z veliko naglico, tako da Vlasto in Silvestra v Moskvi pričakujejo že v prvih septembrskih dneh.