Kultura

V naslednjem Supermanu bo tudi Batman

STA / S.R.
21. 7. 2013, 12.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Stripovska superjunaka Batman in Superman bosta prvič skupaj nastopila v filmu, je na konvenciji Comic-Con v San Diegu v soboto razkril Zack Snyder, ki je sicer režiral najnovejši film o Supermanu Jekleni mož.

Man of Steel
Supermanu se bo pridružil še Batman.

S tem projektom želi filmski studio Warner Bros ponoviti uspeh lanskega filma Maščevalci, ki je zaslužil kar 1,5 milijarde dolarjev. Vlogo Supermana bo ponovno prevzel Britanec Henry Cavil, igralca za Batmana pa še niso izbrali - potem ko se je Christian Bale odločil, da po Batmanovi trilogiji britanskega režiserja Christopherja Nolana ne bo več ponovil te vloge.

Warner Bros bo verjetno s tem projektom skušal ponoviti uspeh Maščevalcev, v katerem nastopajo superjunaki stripovskega izdajatelja in filmskega studia Marvel. Warner Bros sicer snema filme o superjunakih iz stripov izdajatelja DC Comics.

"Zelo se veselim ponovnega dela s Henryjem Cavillom v svetu, ki smo ga ustvarili, in komaj čakam, da razširimo svet DC Comics v tem naslednjem poglavju," je dejal Snyder na konvenciji Comic-Con.

"Dejansko je prav mitološko, da se bosta skupaj pojavila Superman in novi Batman, saj sta vendarle najslavnejša superjunaka na svetu," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dodal Snyder.

Odločitvi za združitev superjunakov v filmu je verjetno botroval uspeh dosedanjih filmov o Supermanu in Batmanu, saj je Jekleni mož doslej zaslužil že več kot 600 milijonov dolarjev, lanski Vzpon viteza teme pa več kot milijardo dolarjev. Snemanje novega filma naj bi se pričelo prihodnje leto, film pa bi na platna prišel sredi leta 2015.