Kultura

Zemljo so napadle velikanske pošasti!

S.R.
9. 7. 2013, 15.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

In edini, ki jih lahko ustavijo so velikanski roboti, izdelani posebej za boj s temi pošastmi. Takšna je okvirna zgodba najnovejšega akcijskega spektakla Ognjeni obroč (Pacific Rim).

Blitz
Upanje človeštva visi na odsluženem pilotu in novinki.

Režiser fantazijskih pripovedi Hellyboy in Favnov labirint Guillermo del Toro nas popelje v bližnjo prihodnost, ko Zemljo napadejo velikanske pošasti, ki lahko uničijo celotna mesta. Da bi rešili človeštvo, znanstveniki ustvarijo velikanske robote, ki so lahko kos surovi moči in velikosti napadalcev. Robote upravljajo posebej izurjeni piloti, ki se s pomočjo misli povežejo med seboj, vendar morajo ob tem paziti, da virtualna resničnost iz njihove podzavesti ne zvabi uničujočih spominov. Ko se pošasti pripravljajo na poslednji spopad, morajo tudi roboti in njihovi piloti strniti vrste in okrog nezemeljskih stvorov ustvariti ognjeni obroč pogube.

Ko so se iz morja pričele dvigati legije pošastnih bitij, znanih kot kaiju, se je začela vojna, ki je zahtevala na milijone življenj in obrabila človeške vire za leta in leta naprej. Za boj proti velikanskim pošastim so izdelali posebno orožje: vsak ogromni robot, imenovan jaeger, upravljata dva pilota, katerih uma sta speta v most živčevja. A tudi ti roboti so, kot kaže, nemočni proti neumornim pošastim. Sile, ki branijo človeštvo, na robu poraza nimajo druge izbire, kot da se obrnejo na dva ne ravno obetavna junaka – na odsluženega nekdanjega pilota (Charlie Hunnam) in nepreizkušeno vojaško novinko (Rinko Kikuchi) – ki naj bi pilotirala legendarnega, a na prvi pogled neuporabno zastarelega jaegerja. Skupaj so zadnji up človeštva pred sicer neizbežno apokalipso.

Blitz

Za oskarja nominirani Guillermo del Toro (Pan’s Labyrinth) znanstveno fantastično pustolovščino epskih razsežnosti režira po scenariju, ki ga je spisal s Travisom Beachamom (Clash of the Titans) po zgodbi slednjega. Producenti so Thomas Tull, Jon Jashni, del Toro in Mary Parent, izvršni producent pa Callum Greene.

Igrajo Charlie Hunnam (serija Sons of Anarchy), Idris Elba (Thor), Rinko Kikuchi (The Brothers Bloom), Charlie Day (Horrible Bosses), Ron Perlman (franšiza Hellboy), Robert Kazinsky, Max Martini, Clifton Collins, Jr., Burn Gorman, Larry Joe Campbell, Brad William Henke in Diego Klattenhoff.

Vizualni spektakel, ki bo na ogled tudi v 3D tehniki, v naše kinematografe prihaja v četrtek, 11.7. Bi si film radi ogledali primerno oblečeni? Robota jaegerja vam žal ne moremo poslati (je prevelik za pošto), vam pa v sodelovanju z distribucijo Blitz prihod filma lahko še malo olepšamo. Podarili bomo namreč štiri majice na temo filma (dve moški in dve ženski). Vse kar morate storiti je, da nam na naslov urednistvo@svet24.si pošljete sporočilo z imenom, priimkom, naslovom in telefonsko številko. Med vsemi prispelimi bomo izžrebali dve dekleti in dva fanta, od katerih bo vsak prejel po eno majico. Vsi nagrajenci pa bodo zraven prejeli tudi mapo. Nagradna igra traja od 9.7. do 16.7., tako da le hitro pišite!

Blitz
Pišite in si priborite majico na temo filma!