Kultura

Najbolj znani so...

STA / S.R.
8. 7. 2013, 15.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ameriški CNN je ob številnih filmih z računalniško ustvarjenimi posebnimi učinki pripravil lestvico desetih najbolj poznanih filmskih lutk vseh časov.

Med bolj znane lutke spada tudi Yoda iz Vojne zvezd.

Na lestvico so med drugim uvrstili Žabca Kermita, Yodo, in E.T.-ja. Letos si bodo obiskovalci kinematografov lahko ogledali vrsto filmov z računalniško ustvarjenimi posebnimi učinki, kot so Ognjeni obroč, Wolverine in Jekleni mož, vendar so, še preden je obstajala računalniška animacija, strokovnjaki za posebne učinek ustvarjali neverjetne stvore in daljne svetove, piše CNN.

Še danes se lutke, kot sta Kermit in E.T., lahko pohvalijo, da so z občinstvom navezale čustveno vez, ki je računalniško ustvarjenim likom še ni uspelo.

Med deseterico so se poleg omenjenih likov uvrstili še simpatični Gizmo iz Gremlinov, animirani Ostržek iz Disneyeve klasike, Chucky iz Otroške igre, prijazna pošast Ludo iz filma Labirint, balon iz kratkega filma Alberta Lamorissa Rdeči balon, vesoljca iz Osmega potnika in, da ne bi pozabili na sodobne ustvarjalce lutk, še lutko Kim Jong Ila iz animacije Ekipa Amerika.